Aktuelno

Ginko biloba čuvar vašeg zdravlja

$alt
Aktuelno

Ginko biloba čuvar vašeg zdravlja

Autor:

List Ginko bilobe u tradicionalnoj medicini Dalekog istoka primenjuje se od davnina, za različite tegobe.
Njegova blagotvorna svojstva pripisuju se aktivnim supstancama u listu i korenu, koji imaju značajna lekovita svojstva. Sadrži moćne antioksidanse koji sprečavaju oštećenja i “popravljaju” molekule koji se oštete pod dejstvom slobodnih radikala. Zbog toga Ginko biloba u savremenoj medicini ima raznovrsnu upotrebu.
Ginko biloba deluje na imunološki sistem, ublažava arteriosklerotske promene, prevenira i ubrzava oporavak i posledice nakon moždanog i srčanog udara. Značajan je i uticaj na alergije, zgrušavanje krvi, Alchajmerovu bolest, demenciju, gluvoću, anginu pektoris, poremećaje srčane i moždane cirkulacije …
Aktivne supstance ekstrakta lista Gynko biloba pomažu i u snižavanju povišenog nivoa lipida u krvi i povišenog krvnog pritiska.
Posebno priznato dejstvo Ginko bilobe je blagotvoran uticaj na pamćenje i koncentraciju.
Svetska zdravstvena organizacija je biljku Gynkgo biloba, koja podstiče cirkulaciju i prokrvljenost tkiva, priznala kao sredstvo protiv demencije i Alchajmerove bolesti.
Ginko biloba pomaže u održavanju mentalnog zdravlja tako što poboljšava moždanu mikrocirkulaciju, i tako poboljšava snabdevenost mozga kiseonikom. Reguliše protok krvi u mozgu i time podstiče bolje pamćenje, učenje, smanjuje depresiju i druge tegobe, naročito u starijoj životnoj dobi, kada su ove tegobe i izraženije. Osim toga, Ginko biloba usporava gubitak nervnih ćelija uslovljen starenjem, što rezultira boljim pamćenjem.

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *