circles

ROZE TRKA

Utorak, 21 April 2015 12:24

Dan koji se svake godine obeležava sa ciljem povećanja svesti o prevenciji nastanka karcinoma dojke, imao je svoju manifestaciju i na „Pink trci“ koja je tim povodom održana 20. marta na Adi Ciganliji.

U najvećem broju su se odazvale upravo žene, kojima se upravo ovakvim dešavanjima humanitarnog karaktera želi skrenuti pažnja na važnost brige o sopstvenom zdravlju. Događaju je prisustvovalo oko 800 takmičara i rekreativaca.
Pharmanova je sponzorstvom, podržala ovaj događaj i ideju na koju žene danas sve više obraćaju pažnju. Brend sa kojim se Pharmanova na ružičastoj trci predstavila, je svojom simboličnom bojom i ženama kao uskom ciljnom grupom , u potpunosti odgovorio temi – Oestrofact E!
Damama su na promo pultu Oestrofact-a, promoterke pružale informacije o proizvodu, očuvanju zdravlja žene i simboličnim poklonima upotpunile predstavljanje Pharmanove.
Novac prikupljen sponzorstvima i donacijama za ovu trku, će, prema rečima organizatora, biti upotrebljen za finansiranje programa podrške ženama obolelim od raka dojke.
Od poznatih ličnosti, u skladu sa temom manifestacije, bile su prisutne osobe koje su preživele rak dojke ili su proživele to iskustvo u najbližem okruženju. Biljana Majstorović dobitnica Nacionalnog priznanja za sport je preživela najteži oblik raka. Ani Joković potpredsednici Košarkaškog saveza Srbije je mama preminula od karcinoma.
Trka je imala i zapaženu medijsku podršku.