circles

I LEPI I ZDRAVI - VITAMIN C I CINK

Sreda, 08 Juni 2016 00:00

I lepi i zdravi

Dolazi leto, period kada smo mnogo više aktivni, kada mnogo više želimo da budemo lepi, zavodljvi, dopadljivi… Sebi ili drugima…Period sa mnogo više sunca, mnogo više žureva, talasa i pogleda…. Period kada je  više nego ikada potrebno da budeš i lepa i zdrava!

U periodu kada se dosta trošimo neophodno je i da mnogo više unosimo kako minerale tako i vitamine. Koja je to kombinacija koja nam pomaže da budemo i jaki i zdravi? Vitamic C i Cink su proverena kombinacija koja najpre ima svoje dokazano dejstvo na jačanje imuniteta. Vitamin C je najkonzumentiji vitamin od svih vitamina, i to sa razlogom. Dokazano je njegovo antoksidativno svojstvo i borba sa slobodnim radikalima te nije iznenadjujuća njegova primena kod svih stanja pada imuniteta, prehlada, nazeba, bakterijskih i virusnih infekcija. Oni oprezniji ga koriste preventivno da do svega ovoga ne bi došlo. Na potpuno dručačiji način je dokazano dejstvo minerela Cinka na jačanje imuniteta, pa je poslednjih godina doživeo ekspanziju u svim zemljama kako kod dece tako i kod odraslih. Ima ga u obliku sirupa, pastila, tableta…. Kod nas je primena Cinka od posebnog značaja jer je potvrđeno da je endemski nedovoljno ovog minerala u našem zemljištu. Stoga ga ima manje u hrani i u našem organizmu pa strušnjaci stalno naglašavaju značaj dodatnog unosa Cinka u naš organizam.
Kombinacija Vitamina C I Cinka u jačanju imuniteta je sasvim jasna. Dvostruko dejstvo vitamina i minerala koji su u jačanju imuniteta najznačajniji.

Kada smo zdravi, to nam često nije dovoljno… Nekako želimo nešto više, često može biti dovoljno da budemo lepi i negovani. Kada nekog prvi put ugledamo najčešće najpre spazimo kosu i kožu, ako su dame u pitanju vrlo često su tu i nokti.Vitmain C je antioksidans koji obezbedjuje koži lep i ujednačen ten, pomaže da koža ostane preplanula nakon sunžanja što duže, Njegovo antioksidativno svojstvo posebno je značajan kod pušača, kako u zdravstvenom pogledu tako i u neutralisanju boje nikotina koja se prepoznae na koži i noktima. Cink ima  poseban značaja za jačanje i dodatni sjaj kose i noktiju. Posebno tokom letnjih meseci kada se isušuju od visoke temperature, slane vode, UVA I UVB zraka…

Kada Vitamin C I Zn unesete u direct obliku, samo jednu kesicu dnevno i ukus citrusnog voća vas podigne i pokrene onda ste sigurni spremni za ovo leto i da baš vi ovog leta budete i NAJLEPŠI I NAJZDRAVIJI.