circles

PHARMANOVA NA XXVII PROLEĆNIM FARMACEUTSKIM SUSRETIMA (FASUS)

Četvrtak, 18 Maj 2017 00:00

U kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency 5. maja 2017. godine održan je XXVII Prolećni farmaceutski susret (FASUS). Prolećni sastanak FASUS-a okupio je oko 400 farmaceuta iz Beograda i ostalih delova Srbije. Na skupu su predstavljena nova saznanja iz oblasti enteralne ishrane u svakodnevnoj kliničkoj praksi, primene enterobiotika i belog uglja kod dijareje, kao i značaj magnezijuma i oralne higijene za opšte zdravlje.
Pharmanova se na skupu predstavila sa brendovima Avaricon, Magnezijum 300 Direkt, Vit C+Zn Direkt, Oestrofact, Ozosept, Duobiotic, Gynkgobil i Utisept.
Na skupu smo posebnu pažnju posvetili našem brendu Avaricon sa predavanjem na temu „Značaj i mesto Avaricona u lečenju hronične venske bolesti“.
Predavanje je privuklo je veliku pažnju prisutnih farmaceuta i bilo je veoma posećeno. Na predavanju je istaknut značaj farmaceuta kao prve linije preporuke za Avaricon gel i Avaricon krem kod pacijenata pogotovo sada kada kreće period toplog vremena. Upravo sa lepim vremenom tegobe osoba sa proširenim venama, kao što su bolne, otečene i umorne noge, postaju izraženije. Posebnu priču pričaju paučinaste vene i modrice na bedrima i potkolenicama zbog kojih se jedan broj žena odriče nošenja suknje ili haljine. Promene treba zaustaviti što pre, pa je za početne stadijume proširenih vena preporuka primena preparata iz Avaricon linije na bazi trokserutina koji jača zid krvnog suda i smanjuje propustljivost kapilara, a time smanjuje i početne simptome proširenih vena kao što su otok i bol.
Avaricon gel dovodi do izraženog efekta hlađenja dok Avaricon krem dodatno neguje kožu sa pantenolom čineći je lepom i glatkom. Brend Avaricon predstavljaja jedinstvenu liniju za kompletno dejstvo i sigurnu preporuku za početne faze proširenih vena.