circles

UZ MAGNEZIJUM 300 DIREKT DO SNA SVAKE BUDUĆE MAME

Utorak, 20 Juni 2017 00:00

Škola roditeljstva “Mamin san” okuplja buduće roditelje iz cele Srbije pripremajući ih za najbitniju ulogu u životu, ulogu roditelja.
Uz pomoć ginekologa i pedijatara stručno pripremaju trudnice kako bi njihov čin porođaja bio jedan od najlepših trenutaka u životu kao i za prve korake u roditeljstvu.
Škola roditeljstva “Mamin san” aktivno promoviše Magnezijum 300 Direkt i njegovu izuzetno značajnu ulogu u održavanju trudnoće, porođaju i kasnije dojenju.
Magnezijum je važan i za mišićni sistem, naročito za normalno funkcionisanje mišićnog sloja materice, ali i funkcionisanje crevne peristaltike. Naime, kako je nivo ženskih hormona u trudnoći vrlo visok, pokreti creva su usporeni. Tu na scenu stupa magnezijum koji može ubrzati pokrete na prirodan način.
Lekari i nutricionisti preporučuju da trudnice uzimaju oko 350 mg magnezijuma dnevno, a tokom dojenja oko 300 mg dnevno. Zbog njegove multifunkcionalnosti, vrlo dobro se podnosi, pa se trudnicama često preporučuje dodatni unos od početka trudnoće pa sve do završetka dojenja. U slučaju višestruke trudnoće redovan unos magnezijuma može pomoći u sprečavanju komplikacija u trudnoći.
Mamama koje doje preporučuje se obavezan unos magnezijuma jer se on u mnogome izlučuje putem mleka, pa zahteva redovnu nadoknadu kroz ishranu ili suplemente.