$alt
Autor:

Imuni sistem je branioc našeg zdravlja. Tokom godine odbrambeni mehanizmi tela se suočavaju sa različitim izazovima: stres na poslu i u privatnom životu, oscilacije u zdravlju, ponekad i bolesti. Sve ove prepreke treba prevazići bez posledica po zdravlje. Imuni sistem je veoma kompleksan i uključuje koštanu srž,  timus(grudnu žlezdu), slezinu,krajnike, limfne čvorove, limfocite…

Prva linija odbrane su mehanizmi koji su aktivni od rođenja. Dva ključna igrača su fagociti i limfociti tkz.prirodne ćelije ubice. Ako virusi,bakterije, gljivice uspeju da uđu u organizam, ove odbrambene ćelije se aktiviraju, tako što ih identifikuju i unište. Neki uljezi ne mogu biti identifikovani odmah kao opasna strana tela jer se lukavo maskiraju. Tada stupa na snagu specifična odbrana organizma sa B i T limfocitima svako sa svojom ulogom u odbrani.

Zbog ovako kompleksnog zadatka koji ima imuni sistem, imperativ je da ga ojačamo sa nadoknadom dovoljnih količina vitamina i minerala jer se ćelije imunog sistema moraju stvarati u kontinuitetu. Zato se i svi nutrienti koji su potrebni moraju unositi u kontinuitetu, putem hrane( u većini slučajeva je to nedovoljno) ili suplemenata.

Savetujemo oprez pri izboru suplemenata. Zašto je to važno?

Potrebno je razumeti forme minerala koje unosimo. Svi minerali koje unosimo u naše telo, bez obzira da li su iz prirodnih izvora ili dobijenih sofisticiranom tehnologijom proizvodnje su u formi različitih soli. Neke će lakše a neke teže osloboditi neophodan mineral u našem organizmu. Pharmanovina porodica DIREKT članova je odavno prepoznata kao kvalitetna i pouzdana. Vodimo računa o svim detaljima. Počev od izbora soli koja se koristi i koja je u skladu sa preporukama EU i RS, izbora ukusa, prirodnih boja i zaslađivača, koji su uvek sa liste dozvoljenih i zdravih. Naše DIREKT forme možete uvek prepoznati i po ukusu, zato što su prijatni i kompaktni.

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *