Aktuelno

Približavamo vam zdrave navike sa Dalekog istoka!

$alt
Aktuelno

Približavamo vam zdrave navike sa Dalekog istoka!

List Ginko bilobe u tradicionalnoj medicini Dalekog istoka primenjuje se od davnina, za različite tegobe.

Autor:

Njegova blagotvorna svojstva pripisuju se aktivnim supstancama u listu i korenu, koji imaju značajna lekovita svojstva. Sadrži moćne antioksidanse koji sprečavaju oštećenja i “popravljaju” molekule koji se oštete pod dejstvom slobodnih radikala. Zbog toga Ginko biloba u savremenoj medicini ima raznovrsnu upotrebu.

Ginko biloba deluje na imunološki sistem, ublažava arteriosklerotske promene, prevenira i ubrzava oporavak i posledice nakon moždanog i srčanog udara. Značajan je i uticaj na alergije, zgrušavanje krvi, Alchajmerovu bolest, demenciju, gluvoću, anginu pektoris, poremećaje srčane i moždane cirkulacije …

Aktivne supstance ekstrakta lista Gynko biloba pomažu i u snižavanju povišenog nivoa lipida u krvi i povišenog krvnog pritiska.

Posebno priznato dejstvo Ginko bilobe je blagotvoran uticaj na pamćenje i koncentraciju.

Svetska zdravstvena organizacija je biljku Gynkgo biloba, koja podstiče cirkulaciju i prokrvljenost tkiva, priznala kao sredstvo protiv demencije i Alchajmerove bolesti.

Ginko biloba pomaže u održavanju mentalnog zdravlja tako što poboljšava moždanu mikrocirkulaciju, i tako poboljšava snabdevenost mozga kiseonikom. Reguliše protok krvi u mozgu i time podstiče bolje pamćenje, učenje, smanjuje depresiju i druge tegobe, naročito u starijoj životnoj dobi, kada su ove tegobe i izraženije. Osim toga, Ginko biloba usporava gubitak nervnih ćelija uslovljen starenjem, što rezultira boljim pamćenjem.

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *