circles

Magnezijum 300 Direkt

Magnezijum inovativne formulacije za primenu bez dodavanja tečnosti

Magnezijum-300-DirektDIREKTAN UDARAC STRESU, GRČEVIMA I BOLOVIMA U MIŠIĆIMA

Magnezijum 300 Direkt se preporučuje:
• za nadoknadu magnezijuma kod povećanih potreba organizma
• kao doprinos smanjenju umora i zamora
• kao doprinos normalnom funkcionisanju nervnog sistema
• za normalnu funkciju mišića


Magnezijum je mineral neophodan za održavanje dobrog zdravlja ljudskog organizma - potreban je srcu, nervima i mišićima. Magnezijum učestvuje u aktiviranju više od 300 enzima, koji omogućavaju normalno odvijanje metaboličkih procesa u organizmu. Pošto naš organizam nije u mogućnosti da sam proizvodi magnezijum, neophodno je njegovo redovno unošenje putem hrane.. Dnevne potrebe za unosom magnezijuma kod odraslih i dece iznad 12 godina su od 300 do 400 mg (preporuka nemačkog Udruženja za ishranu). Upotreba prehrambenih namirnica siromašnih magnezijumom, jednolična ishrana, stres, sportske aktivnosti praćene pojačanim znojenjem i zahtevnim fizičkim naporom, prekomerno uzimanje alkohola ili hronične bolesti u starijem životnom dobu (npr. dijabetes) mogu dovesti do manjka magnezijuma u organizmu.
Nedostatak magnezijuma se manifestuje povećanom sklonošću stresu, smanjenim sposobnostima podnošenja opterećenja i slabijim imunitetom.
Magnezijum 300 Direkt Pharmanova ima preporuku Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, kao svojevrsnu potrvdu kvaliteta i doprinosa zdravlju osoba sa aktivnim stilom života.


Sastav: jedna kesica sadrži 300 mg magnezijuma (u obliku magnezijum oksida)
Pakovanje: 20 kesica
Način upotrebe: jednu kesicu dnevno rastopiti direktno u ustima, bez dodavanja tečnosti