Aktuelno

Zar ne bi bilo pravo olakšanje kada bi bez posledica mogli da jedemo hranu u kojoj uživamo?

$alt
Aktuelno

Zar ne bi bilo pravo olakšanje kada bi bez posledica mogli da jedemo hranu u kojoj uživamo?

Autor:

O glutenu se danas mnogo toga govori. Čini se da u poslednje vreme dosta ljudi prelazi na hranu bez glutena, ali da li je to zaista jedino rešenje?
Gluten je protein koji se obično nalazi u pšenici i ostalim srodnim žitaricama, kao što su ječam, raž. On čini da hleb i testa budu elastični, međutim gluten se takođe koristi u širokom spektru drugih vrsta hrane, kao zgušnjivač i vezivo, poboljšavajući ukus i izgled. Proteini glutena su izuzetno teški za varenje, i nesvareni proteini glutena mogu aktivirati imuni sistem creva, što može dovesti do autoimunog odgovora organizma, alergija ili reakcija osetljivosti. Razgradnja ovih proteina može pomoći u ublažavanju različitih simptoma povezanih sa osetljivošću na gluten i sprečavanju dalljeg oštećenja organizma.
Ukoliko imate glutensku preosetljivosti moguće je da osetite bol u gornjem delu stomaka, krčanje u crevima, nadutost, osećaj nedovoljne ispražnjenosti creva, jake grčeve u stomaku praćene snažnim osećajem gladi, osećaj smanjene energije, kao i povećanu želju za uzimanjem specifičnih namirnica.
GastroRegular® Gluten predstavlja mešavinu enzima koji razgrađuju teško svarive proteine glutena prisutnog u hrani, smanjujući osećaj probavne nelagodnosti koje gluten može da izazove. Doprinosi zdravijem, efikasnijem i kvalitetnijem varenju hrane bogate glutenom, predstavlja podršku u pravilnom radu sistema za varenje,smanjuje štetan uticaj glutena i sprečava dalja oštećenja organizma. GastroRegular® Gluten razgrađuje istovremeno i druge proteine prisutne u hrani, poput mleka, oraha, ribe, soje. GastroRegular® Gluten je namenjen osobama koje imaju otežano varenje i simptome gastrointestinalne nelagodnosti kao što su bol u gornjem delu stomaka, nadutost, osećaj nedovoljne ispražnjenosti creva…, ali i osobama koje vode računa o zdravom načinu života, sportistima, osobama koje vode dinamičan način života…
Možda primećujete da Vas gluten čini nadutim, u tim slučajevima možete smanjiti unos takvih namirnica, ili možete uzeti jednostavno jednu kapsulu GastroRegular® Gluten uz obrok, i može Vam pomoći da bez bojazni od posledica jedete hranu koju volite!

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *