circles

општествена одговорност

"Да се биде општествено одговорен не значи само да се исполнат законските обврски, туку да се оди понатаму од строгото придржавање до законот и да се вложува уште повеќе во човечкиот капитал, окружувањето и односите со стејкхолдерите."

(Европска Унија, Зелена книга, 2001)

Pharmanova е српска фармацевтска компанија која е лидер во производството на хербални препарати во Србија. Лидерството подразбира и одговорност. Одговорност спрема вработените и потрошувачите, грижа за позитивните вредности во општеството, постојано делување во намера светот да биде подобро место за живот.

Работењето кое се остварува низ квалитетот на производите и услугите кои Pharmanova ги пружа, развојот на вработените, зачувување на животната околина и унапредување на односите во општествената заедница се вредности со кои се раководиме во негувањето на довербата кај нашите потрошувачи. Тоа е наша корпоративна одговорност.


НАШИ ПРОЕКТИ

повеќе

 

назад