circles

Vitamin C + Zn Direkt

Комбинација на витамин Ц и цинк во иновативна формулација за употреба без додавање на течност

ДИРЕКТНО ВЕ ПРИДВИЖУВА, ШТИТИ И ЗАЈАКНУВА!

Vitamin-C-Zn-Direkt-Pharmanova

Витамин Ц Директ со цинк е додаток во исхраната кој на брз и едноставен начин обезбедува на организмот корисно дејство на витамин Ц и цинк.
Силните антиоксидантни својства на витаминот Ц и цинкот допринесуваат за јакнење на имунитетот и отпорноста на организмот. Витамин Ц Директ со цинк се препорачува како секојдневен додаток на исхраната во тек на целата година, како подршка на имуниот систем во борба со алергиите. Витамин Ц и цинк во комбинација, позитивно влијаат на создавањето и зачувувањето на колагенот, важен елемент за изградба на ‘рскавицата и коските, но и за здрав и убав изглед на кожата, косата и ноктите.

Позитивни аспекти на синергијата на витамин Ц и цинк се огледуваат во:

• Подобро врзување на железото во организмот што е важно за сите оние кои имаат проблем со анемиите
• Одржување на нормален вид кај човекот
• Подобрување на плодноста и подобрата репродуктивна способност
• Создавање на повеќе енергија, а помалку исцрпеност

Токму овој облик на витамин Ц и цинк овозможува нивна подобра асорпција и поефикасно делување на добрата општа состојба на организмот

Состав: една кесичка содржи 300mg витамин Ц и 10 mg цинк во прав.
Пакување: 20 кесички
Начин на употреба: една кесичка дневно да се растопи директно во устата, без дополнително додавање на течност