circles

Gynkgobil®

Gynkgobil forte 3d

ЗА ВАШИ БИСТРИ И МЛАДИ МИСЛИ

• Подобрува микроциркулација (ладни раце и нозе)
• Подобрува памтење, внимание и концентрација
• Намалува ризик од настанување на мозочен удар и инфаркт на миокардот

Екстрактот од листот на билката Ginkgo biloba содржи бројни активни соединенија (флавоноидни хетерозиди, гинколиди и билобаиди) кои ја подобруваат флуидноста на крвта и микроциркулацијата. Со тоа се зголемува дотокот на кислород и хранливи материи до мозокот што е од посебна важност кај постарите лица кај кои е намален капацитетот за нивно искористување. Поради тоа овој екстракт има изразито поволен ефект на процесот на памтење и способноста за концентрација. Активните состојки на екстрактот од гинкго ја стимулираат циркулацијата, се препорачуваат кај пореметувањата со периферната циркулација следени со чувство на студ во ектремитетите, болки и грчеви во нозете – посебно во текот на чекорењето. Екстрактот од гинкго има антиисхемично, антиедематозно, антиагрегациско, антиоксидативно и антиинфламаторно својство, па оттука овој екстракт има изразен невро и кардиопротективен ефект.

Гинкгобил се препорачува кај:

  • Кај ослабен ментален капацитет, намалена концентрација и внимание, намалено памтење особено кај луѓето во постара доба
  • Кај зголемени интелектуални напрегнувања
  • Во превенција на мозочен удар и срцев инфаркт
  • кај слаба циркулација во нозете, интермитентна клаудикација
  • кај вртоглавици и зуење во ушите од васкуларно потекло
  • кај слаб вид како резултат на пореметување во микроциркулација на окото
  • како ефикасен природен антиоксиданс

 

ДНЕВНА ДОЗА КОНЦЕНТРАЦИЈА И ПАМЕТЕЊЕ ВО ЕДНА КАПСУЛА

Состав: една капсула содржи стандардизиран сув екстракт од листот на Ginkgo biloba 120mg (Ginkgo bilobae extr. sicc. standardisatum минимум 24%  флавоноидни гликозиди од гинкго и минимум 6% терпени)

Пакување: 30 капсули

Начин на употреба: една капсула дневно да се испие во тек на оброк, се препорачува континуирана употреба најмалку 3 месеци