circles

NEM®

100% ПРИРОДЕН извор на хранливи материи неопходни за постојано обновување на ‘рскавицата и сврзното ткиво

NEMЕДИНСТВЕНА ПАТЕНТИРАНА ТЕХНОЛОШКА ИНОВАЦИЈА ЗА ЗДРАВИ И ЕЛАСТИЧНИ ЗГЛОБОВИ

NEM®  капсулите можат да помогнат кај:
• Подобрување на подвижноста на зглобовите
• Олеснување на болни состојби асоцирани со заболувања на зглобовите

NEM®  капсулите содржат мембрана од лушпа од јајце во прав која е природен извор на протеини, природен глукозамин, природен хондроитин сулфат, природна хијалуронска киселина и природен колаген тип I. Мембраната од лушпа од јајце содржи идентични компоненти како и човековите зглобови, што претставува корисен извор на хранливи материи за постојано обновување на ʼрскавицата и врзивното ткиво, одржување на здравјето на зглобната ʼрскавица и околните ткива. Научните испитувања потврдиле дека изолираната мембрана од лушпата од јајце може да помогне во одржување на здравјето на зглобовите, па се препорачува кај пациенти кои имаат тегоби со зглобовите проследени со болка, отежната подвижност, укоченост и намалена функција. Редовното земање на NEM®  капсули во тек на 7 до 10 дена, може да помогне во подобрување на подвижноста на зглобовите и олеснување на болните состојби кај зглобовите. NEM®  капсулите се препорачуваат за одржување на здравјето на зглобовите и како дополна на исхраната кај тегоби со зглобовите проследени со болка, ограничена подвижност и укоченост.

Состав: една капсула содржи Stratum Joint Mobility Matrix® (мембарана од лушпа од јајце) 500 mg
Пакување: 30 капсули
Начин на употреба: возрасни една капсула дневно со течност