circles

Utisept®

СИЛНО И БРЗО ДО МИРНА БЕШИКА

Utisept

• Превенира уринарни инфекции
• Намалува фреквентност на тегоби
• Има значајна антимикробна активност на најчестите предизвикувачи на уринарни инфекции (Echerichia coli, Candida albicans)

Препаратот Utisept содржи иновативен екстракт ELLIRose™, добиен од цвет на хибискус преку патентиран процес. Неговата активност се должи на делувањето на компонентите на екстрактот и неговите метаболити кои по земањето на препаратот се елиминираат преку уринарниот тракт. Студиите направени со екстрактот ELLIRose™ покажале позитивно дејство на зголемување на отпорноста на уринарните патишта кон микроорганизмите коишто се најчести предизвикувачи на уринарни инфекции, како и олеснување на тегобите, болка и пецкање, кои се јавуваат при воспаление на уринарните патишта.

Состав: една капсула содржи 100 mg екстракт ELLIRose™
Пакување: 30 капсули
Начин на употреба: два пати дневно по една капсула