circles

Avaricon® gel i krem

Ублажува тегоби настанати како последица од пореметена венска циркулација

Avaricon porodicaЧЕКОРЕТЕ СО ЛЕСНОТИЈА

• проширени вени
• болни и отечени нозе
• чести грчеви и чувство на тешки нозе
• испукани капилари
• модрици и спортски повреди

Avaricon®  гел и крем содржат комбинација од природни активни супстанции кои ги ублажуваат тегобите како последица на пореметена венска циркулација на нозете: оток и болка, грчеви, парестезии и чувство на т.н. тешки нозе. Со редовна употреба на препаратот доаѓа до смалување на тегобите, олеснување на одењето и витализирање на кожата и крвните садови на нозете.

Avaricon®  гел/крем се употребува и кај повреди на меките ткива на нозете (удари, истегнувања) кои се проследени со оток, болка и појава на модрици. Формулацијата Avaricon®  крем збогатена со пантенол посебно е погодна за употреба на сува и испукана кожа на која и е потребна дополнителна нега и хидратација.

Состав:
Аварикон гел – Trokserutin, Centella asiatica, Ginkgo biloba
Аварикон крем – Trokserutin, DL pantenol
Пакување: туба 75 ml
Начин на употреба: да се нанесе во тенок слој 2 до 4 пати дневно на болните места на нозете со лесна масажа, од долу нагоре; препаратот може да се употребува под завој, чорапи и еластични чорапи

Avaricon® kapsule (OTC lek)