$alt
Autor:

Naše godine nisu definisane samo brojem u ličnoj karti… Kada biramo automobil, više nas zanima ono što je „ispod haube“ od pukog izgleda. Možda bi isti princip trebalo da primenimo kada je naše zdravlje u pitanju!

Krvni sudovi daju pravi sud o godinama

Bore, izdržljivost, zategnutost su prve stvari kojima definišemo kako se neko „drži“ , odnosno kako se nosi sa godinama. Međutim, kao i kod automobila, i u ljudskom organizmu ono što se ne vidi pokazuje pravo stanje stvari. Krvni sudovi su svakako jedan od najboljih pokazatelja u kakvom stanju je naše zdravlje, oni su, nažalost, memorija svega štetnog što radimo našem organizmu… Oni beleže i na kraju, kao i svi sudovi – donesu presudu o kazni koju treba da „platimo“. Ta kazna dolazi u vidu različitih kardiovaskularnih oboljenja, koja se danas pojavljuju sve češće čak i u tridesetim godinama!

Čime ugrožavamo naše krvne sudove?

Najkraći odgovor na ovo pitanje je – životom. Barem onakvim kakav većina nas vodi, a to je život pun stresa, nezdravih navika poput pušenja i alkohola, loše hrane i manjka fizičke aktivnosti. Ukratko, život prosečnog čoveka na Balkanu.

Kako da ih sačuvamo?

Jedno od najjačih oružja u borbi za očuvanje krvnih sudova su polifenoli, čije je svojstvo njihov jak antioksidantni potencijal i sposobnost neutralizacije štetnih efekata slobodnih radikala (jedinjenja reaktivnog kiseonika i azota ) nastalih tokom metaboličkih procesa u tkivima ili kao posledica delovanja egzogenih faktora (psihičkog i fizičkog stresa, UV zračenja, loše ishrane, zagađenja vazduha, pušenja).Klinička ispitivanja su pokazala da ishrana bogata polifenolima ili suplementacija polifenolima, štiti od razvoja kardiovaskularnih oboljenja (ateroskleroze, hipertenzije, preveniranja šloga i infarkta).

Alixir 400 Protect

Posle višegodišnjeg razvoja inovativnog postupka ekstrakcije, Pharmanova je uspela da napravi standardizovan ekstrakt visoke koncentracije, koji omogućava da se kroz jednu dnevnu dozu proizvoda A-lixir 400 Protect, u malom volumenu od 30 ml, konzumira visoka koncentracija polifenola. Primena polifenola aronije tokom 6 ili 8 nedelja dovodi do smanjenja sistolnog krvnog pritiska, poboljšava vaskularnu funkciju i pomaže u snižavanju štetnog holesterola.

Više o oksidativnosm stresu i efektima Alixira 400 Protect saznajte ovde.

 

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *