Direktne blagodeti magnezijuma na vaše zdravlje!

Magnezijum 300 Direkt jedan je od najčešće biranih suplemenata magnezijuma u Srbiji. Karakteriše ga brza i jednostavna primena, oblik uvek zgodan za poneti, prijatan ukus i efikasno dejstvo! Proizvod ima optimalnu dozu magnezijuma u jednoj kesici, ne sadrži šećer, gluten ni laktozu, a benefiti po zdravlje i pozitivna dejstva redovnog unosa mogu biti veliki!

Srce i kardio-vaskularni sistem

Jedno od pozitivnih dejstava odražava se na srčani mišić, gde se suplementacijom  magnezijumom smanjuje aritmija. Magnezijum ima suprotno delovanje u odnosu na kalcijum kod ćelija srčanog mišića, što rezultuje širenjem krvnih sudova i boljim snabdevanjem ćelija kiseonikom.

Nervni sistem

Magnezijum utiče na manje otpuštanje adrenalina i noradrenalina, tzv. hormona odbrane, stresa i straha, koji podižu srčanu frekvenciju. Tako magnezijum sprečava razvoj srčanih bolesti i umanjuje sklonost stresu.

Dijabetes II

U proseku oko 30% dijabetičara pati od nedostatka magnezijuma. Magnezijum je važan za metabolizam insulina, hormona čiji je uticaj presudan na održavanje normalnog nivoa šećera u krvi. Magnezijum doprinosi lučenju hormona insulina i njegovom boljem unosu u ćeliju.

Menopauza i osteoporoza

Menopauza je period kada se kod žena učestalije javljaju problemi sa koštanim sistemom. Uloga magnezijuma u prevenciji osteoporoze ogleda se u tome što pomaže apsorpciju i metabolizam kalcijuma i fosfora, te tako učestvuje u mineralizaciji kostiju, te njihovom očuvanju.

Varenje i diuretici

Magnezijum poboljšava varenje i smanjuje rizik od razvoja kancera debelog creva. Manjak magnezijuma je odgovoran za konstipaciju, a može biti izazvan i upotrebom diuretika koji utiču na izbacivanje tečnosti iz organizma, čime se izbacuje i sam magnezijum.

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

Podeli ovaj članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za