Direktne blagodeti magnezijuma na vaše zdravlje!

Magnezijum 300 Direkt jedan je od najčešće biranih suplemenata magnezijuma u Srbiji. Karakteriše ga brza i jednostavna primena, oblik uvek zgodan za poneti, prijatan ukus i efikasno dejstvo! Proizvod ima optimalnu dozu magnezijuma u jednoj kesici, ne sadrži šećer, gluten ni laktozu, a benefiti po zdravlje i pozitivna dejstva redovnog unosa mogu biti veliki!

Srce i kardio-vaskularni sistem

Jedno od pozitivnih dejstava odražava se na srčani mišić, gde se suplementacijom  magnezijumom smanjuje aritmija. Magnezijum ima suprotno delovanje u odnosu na kalcijum kod ćelija srčanog mišića, što rezultuje širenjem krvnih sudova i boljim snabdevanjem ćelija kiseonikom.

Nervni sistem

Magnezijum utiče na manje otpuštanje adrenalina i noradrenalina, tzv. hormona odbrane, stresa i straha, koji podižu srčanu frekvenciju. Tako magnezijum sprečava razvoj srčanih bolesti i umanjuje sklonost stresu.

Dijabetes II

U proseku oko 30% dijabetičara pati od nedostatka magnezijuma. Magnezijum je važan za metabolizam insulina, hormona čiji je uticaj presudan na održavanje normalnog nivoa šećera u krvi. Magnezijum doprinosi lučenju hormona insulina i njegovom boljem unosu u ćeliju.

Menopauza i osteoporoza

Menopauza je period kada se kod žena učestalije javljaju problemi sa koštanim sistemom. Uloga magnezijuma u prevenciji osteoporoze ogleda se u tome što pomaže apsorpciju i metabolizam kalcijuma i fosfora, te tako učestvuje u mineralizaciji kostiju, te njihovom očuvanju.

Varenje i diuretici

Magnezijum poboljšava varenje i smanjuje rizik od razvoja kancera debelog creva. Manjak magnezijuma je odgovoran za konstipaciju, a može biti izazvan i upotrebom diuretika koji utiču na izbacivanje tečnosti iz organizma, čime se izbacuje i sam magnezijum.

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

Podeli ovaj članak

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za