Gvozdena odbrana protiv anemije!

Šta je anemija i kako nastaje?

Anemija je poremećaj nedostatka funkcionalnih crvenih krvnih ćelija – eritrocita, koji prenose kiseonik do organa i ćelija. Postoji veliki broj različitih oblika anemije, uzrokovane različitim faktorima, a jedan od najčešćih je nedostatak gvožđa u organizmu. Anemija može biti akutni ili hronični problem, a simptomi mogu varirati od blagih, do veoma ozbiljnih tegoba. Anemija je čest pratilac zapaljenskih bolesti, stanja povezanih sa zamorom i iscrpljenošću organizma. Od anemije posebno pati ženska populacija i osobe u razvoju, pa je njena prevencija izuzetno važna. Dobra krvna slika je oduvek bila povezana sa zdravom i razovrsnom ishranom, a primena crvenog bobičastog voća bogatih polifeniolima, kao što je plod aronije, predstavlja jedno od najpoznatijih narodnih recepata za pomoć u lečenju anemije i njenih posledica

Kako se boriti sa anemijom?

Terapijski pristup zavisi od osnovnog uzroka anemije. Naravno, najbolja odbrana je preventiva, i to odgovarajućim načinom ishrane ili suplementacijom, ali to zavisi i od oblika anemije. Dijagnozu anemije i terapisjki pristup ovom problemu treba da bude uvek pod nadzorom lekara. Sa druge strane prevencija treba da bude svakodnevna obaveza, a ona se najbolje može sprovesti unosom proverenih i zdravih namirnica ili sertifikovanih dodataka ishrani.

Nedostatak gvožđa kao uzrok anemije

Anemija uzrokovana nedostatkom gvožđa (sideropenijska anemija) je jedna od najčešćih nutritivnih deficijencija i zavisi od godina starosti, pola i načina života. Razvojem modernog, užurbanog načina života, sve manje obraćamo pažnju na ono što jedemo, pa o tome počnemo da razmišljamo tek kada se pojave tegobe. Osobe koje pate od anemije uzrokovane nedostatkom gvožđa spolja izgledaju potpuno zdravo, ali se osećaju jako loše…

Anemija se manifestuje sniženim nivoom gvožđa, smanjenim brojem crvenih krvnih zrnaca i smanjenim hemoglobinom.

Obično se javlja:
• kod žena koje imaju obilne menstrualne cikluse,
• kod vegeterijanaca,
• kod onih koji imaju problema sa varenjem,
• kod osoba koje pate bolesti creva (ulcerozni kolitis, celijakija, hemoroide i imaju krvarenje),
• kao jedan od simptoma neke maligne bolesti

Simptomi i uzroci

U suštini ako se postavi dijagnoza sideropenijske anemije, uvek je bitno otkriti i uzrok nedostatka gvožđa.

Mnogi pacijenti sa sideropenijskom anemijom nemaju nikakve simptome, a najčešći simptomi su inače: slabost, malaksalost, glavobolja, nervoza, umor, intoleranija napora u vidu kratkog daha i osećaj lupanja srca, promene na noktima i jeziku, sindrom nemirnih nogu… Ovo su samo neke od situacija i simptoma koji su karakteristični za osobe sa anemijom. U zavisnosti od izraženosti i dužine prisustva anemije, zavisiće i ispoljavanje simptoma.

Eritrociti imaju svoj normalni životni vek od oko 120 dana. Ukoliko se ovaj period značajno skrati, veća količina eritrocita se izgubi u odnosu na onu koja se stvara, tako da vremenom dolazi do pojave simptoma anemije.

Polifenoli – gvozdeni puk u odbrani od anemije!

Alixir® 400 PROTECT je jedinstveni proizvod na tržištu Srbije i Evrope. Sa 400 mg sigurnih polifenola u 30 ml rastvora predstavlja proizvod razvijen primenom vrhunske moderne tehnologije i postupaka koji omogućavaju dobijanje standardizovanog gotovog proizvoda i dokazanu efikasnost u svakodnevnoj primeni.

Pretklinička studija pokazala je da Alixir® 400 PROTECT ima unikatan uticaj na metabolizam gvožđa koji se manifestvovao rastom vrednosti gvožđa i hemoglobina. Iako je mehanizam delovanja još uvek predmet ozbiljnih naučnih istraživanja, studijska ispitivanja sa Alixir® 400 PROTECT ukazuju na njegovo dvostruko moguće pozitivno delovanje. Sa jedne strane polifenolna jedinjenja ekstrakta deluju direktno na mebranu eritrocita, čime povećavaju njenu fleksibilnost i otpornost, uključujući i produženi životni vek crvenih krvnih zrnaca, a sa druge strane ima sve više jasnih dokaza o pozitivnom delovanju u smanjivanju faktora zapaljenja i boljem metabolizmu i većoj iskoristljivosti kako postojećeg tako i unetog gvožđa.

Sportski život traži dodatnu podršku!

Efikasnost Alixir® 400 PROTECT kod sportista je dokazana u studijskom ispitivanju na zdravim aktivnim sportistima. Tokom tri meseca kontinuirane primene, praćen je uticaji Alixir® 400 PROTECT na status parametra oksidativnog stresa, redoks potencijala i uticaja na brzinu oporavka sportista tokom intenzivnih sportskih aktivnosti tokom takmičarske sezone, kada su izlaganja psihofizičkom stresu najveća. Alixir® 400 PROTECT sa 400 mg ukupnih polifenola u jednoj dnevnoj dozi, uticao je pozitivno na na sve praćene parametre i stanja oksidativnog stresa. Primena Alixir® 400 PROTECT, dovodi do bržeg oporavka organizma posle teškig fizičkog napora uz evidentirani pad vrednosti nivoa štetnih slobodnih radikala i rast antioksidativnih enzima u telu sportiste. Vrednosti hemoglobina i broja eritrocita je značajno porasla, a sportisti su uz to imali veči procenat mišičnog tkiva uz smanjivanje masnih naslaga. Primena visokih doza polifenola Alixir® 400 PROTECT predstavlja odličan klinički potvrđeni dodatak ishrani kod sportista i rekreativaca. Vrhunska podrška za vrhunske rezultate

Pobednički rezultat profesionalnih sportista

Vrednosti broja eritrocta i hemoglobina na kraju ispitivanja su porasla u odnosu na početak ispitivanja. Kod sportista je sam po sebi veliki uspeh kada tokom takmičarske sezone ne dolazi do pada eritrocita I hemoglobina. Sama činjenica da je Alixir® 400 PROTECT održao vrednosti broja eritrocita na kraju tromesečnog praćenja, uz evidentiranje i značajni rast praćenih parametara, daje nam za pravo da zaključimo da je proizvod jakim antioksidacionim delovanjem na parametre oksidativnog stresa doveo i do pozitivnog uticaja na vrednosti krvne slike, verovatno uticajem na smanjenje faktora zapaljenja.

Idealna doza za održavanje nivoa gvožđa

Alixir® 400 PROTECT, u malom volumenu od 30 ml, konzumira visoka koncentracija polifenola, moćnih antioksidanasa, koji će vam na dnevnom nivou, omogućiti efikasnu i jednostavnu borbu sa stanjem anemije. Kvalitet i jedinstven sastav proizvoda, koji je registrovan kao dodatak ishrani, je proveren i potvrđen zahtevnim i ozbiljnim pretkliničkim i kliničkim ispitivanjima.

Podeli ovaj članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za