Mladost nam teče kroz vene!

Naše godine nisu definisane samo brojem u ličnoj karti… Kada biramo automobil, više nas zanima ono što je „ispod haube“ od pukog izgleda. Možda bi isti princip trebalo da primenimo kada je naše zdravlje u pitanju!

Krvni sudovi daju pravi sud o godinama

Bore, izdržljivost, zategnutost su prve stvari kojima definišemo kako se neko „drži“ , odnosno kako se nosi sa godinama. Međutim, kao i kod automobila, i u ljudskom organizmu ono što se ne vidi pokazuje pravo stanje stvari. Krvni sudovi su svakako jedan od najboljih pokazatelja u kakvom stanju je naše zdravlje, oni su, nažalost, memorija svega štetnog što radimo našem organizmu… Oni beleže i na kraju, kao i svi sudovi – donesu presudu o kazni koju treba da „platimo“. Ta kazna dolazi u vidu različitih kardiovaskularnih oboljenja, koja se danas pojavljuju sve češće čak i u tridesetim godinama!

Čime ugrožavamo naše krvne sudove?

Najkraći odgovor na ovo pitanje je – životom. Barem onakvim kakav većina nas vodi, a to je život pun stresa, nezdravih navika poput pušenja i alkohola, loše hrane i manjka fizičke aktivnosti. Ukratko, život prosečnog čoveka na Balkanu.

Kako da ih sačuvamo?

Jedno od najjačih oružja u borbi za očuvanje krvnih sudova su polifenoli, čije je svojstvo njihov jak antioksidantni potencijal i sposobnost neutralizacije štetnih efekata slobodnih radikala (jedinjenja reaktivnog kiseonika i azota ) nastalih tokom metaboličkih procesa u tkivima ili kao posledica delovanja egzogenih faktora (psihičkog i fizičkog stresa, UV zračenja, loše ishrane, zagađenja vazduha, pušenja).Klinička ispitivanja su pokazala da ishrana bogata polifenolima ili suplementacija polifenolima, štiti od razvoja kardiovaskularnih oboljenja (ateroskleroze, hipertenzije, preveniranja šloga i infarkta).

Alixir 400 Protect

Posle višegodišnjeg razvoja inovativnog postupka ekstrakcije, Pharmanova je uspela da napravi standardizovan ekstrakt visoke koncentracije, koji omogućava da se kroz jednu dnevnu dozu proizvoda A-lixir 400 Protect, u malom volumenu od 30 ml, konzumira visoka koncentracija polifenola. Primena polifenola aronije tokom 6 ili 8 nedelja dovodi do smanjenja sistolnog krvnog pritiska, poboljšava vaskularnu funkciju i pomaže u snižavanju štetnog holesterola.

Više o oksidativnosm stresu i efektima Alixira 400 Protect saznajte ovde.

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

Podeli ovaj članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za