Selen+Zn Direkt

Evropska agencija za hranu je dala jasne preporuke i potrvrdila zajedničke medicinske tvrdnje gde selen i cink imaju pozitivan uticaj na zdravlje.

Krenimo od prehlada i infekcija.

Dodavanje cinka vitaminu C će povećati značajno odbranu vašeg tela od infekcija sistema za varanje ili sistema za disanje, kože i mekih tkiva. Ključni odgovor je prevencija. Teže će doći do simptoma infekcije ukoliko enzimski, hormonalni i ćelijski sistemi odbrane funkcionišu adekvatno. A bez selena i cinka neće funkcionisati kako treba.

Primećujete da imate probleme sa noktima, kožom, kosom?

Krajevi kose pucaju, kosa opada, nokti su krti sa karakterističnim belim linijama/tačkama po njima. Jedan od razloga može biti i nedostatak selena i zinka. A njih nema u dovoljnim količinama u našoj hrani ni u jednom regionu Srbije. Zato ih treba nadoknadjivati.

Svi pričaju o moćnim antioksidansima, stražarima i čuvarima našeg tela od uticaja slobodnih radikala.

Međutim enzimski aktioksidacioni sistemi rade loše bez dovoljnih količina ova dva minerala. Zašto je to važno? Mi smo neslavni šampioni po broju pušača u EU, a verovatno vodimo negativnu trku da to budemo i u svetu, a posebno je poražavajuće da dame prednjače u odnosu na muškarce. Normalno je da je najvažniji savet veoma jednostavan – prekinite pušenje što pre i po svaku cenu, živećete duže i kvalitetnije. Ali u međuvremenu za podršku vašim antioksidacionim enzimima i sistemima koji se bore protiv štetnih slobodnih radikala neophodna je značajna supstitucija selena i zinka, kao i antioksidacionih vitamina kao što je vitamin C.

Primetno je da je sve više osoba koje imaju problema sa štitastom žlezdom, posebno vezanim za autoimuna oboljenja, kao na primer Hašimoto tireoiditis.

Selen se pokazao kao više nego neophodan. To znači da naša štitasta žlezda u selenu ima velikog prijatelja i podršku, kako u prevenciji tako i u terapiji.

Lep primer funkcionalnosti proizvoda Selen + Zn Direkt je upravo uticaj na reproduktivno zdravlje muškaraca i žena.

Sa jedne strane selen ima jasne dokaze pozitivnog delovanja na održavanje spermatogeneze, ovulacije i reproduktivnog zdravlja, a cink jasan doprinos kvalitetu stvaranja testosterona i održavanje sistema reprodukcije i fertiliteta kod žena. Treba naglasiti da je veoma važna i suplementacija ovih važnih minerala tokom trudnoće i dojenja kada su i potrebe organizma nešto veće.

Ovi minerali nisu jedini razlog ovih stanja, ali usled njihovog hroničnog nedostatka stanje je po pravilu mnogo gore, teže i lakše nastaje. Redovna upotreba kvalitetnih izvora ova dva minerala je neophodna. Hrana nije dovoljna – to je sigurno.

Veoma važno je razumeti forme minerala koje unosimo. Svi minerali koje unosimo u naše telo, bez obzira da li su iz prirodnih izvora ili dobijeni racionalnom sertificiranom proizvodnjom su u formi različitih soli. Neke će lakše, a neke teže osloboditi mineral. Pharmanovina porodica DIREKT članova je odavno prepoznata kao kvalitetna i pouzdana. Vodi se računa o svim detaljima. Počev od soli koja se koristi i koja je u skladu sa preporukama EU i RS, izbora ukusa, prirodnih boja i zaslađivača, koji su uvek sa liste dozvoljenih i zdravih. Naše direkt forme možete uvek prepoznati i po ukusu, zato što su prijatni i kompaktni. To nije jednostavna so cinka ili selena sa nekim zaslađivačem, već sofisticirana tehnologija gde se vodilo računa o svakom detalju. Razlog tome je specifična proizvodnja koja to omogućava. To znači da je svaki selen i cink u našem proizvodu adekvatno obložen neophodnim čuvarima ukusa koji ugođaj korišćenja čine prijatnijim. Zadovoljstvo korisnika našim proizvodima je bitna za Pharmanovu i od nas ćete uvek dobijati vrhunski proizvod odličnog kvaliteta jer već 27 godina pratimo savremene trendove.

Podeli ovaj članak

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za