Šta sve CINK može za zdravlje i lepotu kože?

Svaka druga osoba na planeti pati od nedostatka Cinka, minerala koji je zadužen za brojne važne procese u organizmu, ali i za zdravlje i lepotu kože i kose!

Izvori cinka su različiti, ali ga najviše ima u mesu (piletina, govedina, ćuretina)  ribama, školjkama, plodovima mora, mleku i mlečnim proizvodima.

Zbog čega je Cink važan?

Između ostalog, Cink održava pravilan nivo šećera u krvi, a njegov nedostatak dovodi do pada imuniteta i slabljenja otpornosti organizma. Cink učestvuje u brojnim metaboličkim procesima, borbi protiv virusa, ali i u još jednoj važnoj borbi – borbi za lepotu!

Lepota kože i kose!

Pre svega, samo zdrava i odmorna osoba može delovati lepo. To je prva linija odbrane koju vam CINK pruža, jer pomaže organizmu da se brže oporavi i štiti od umora. Sa druge strane, najčešći simptomi nedostatka Cinka su suva koža, akne, zapaljenja kože, kožne infekcije, sporo i otežano zarastanje rana. Osim toga, nedostatak ovog važnog minerala reflektuje se i na kosu koja postaje suva i lomljiva.

Cinkova pasta – zdrava koža koja lakše zarasta!

Cink se već decenijama koristi kao krema za različite dermatološke probleme uzrokovane nedostatkom Cinka u organizmu. Pasta deluje protivupalno kod različitih upalnih stanja kože poput atopijskog dermatitisa, intertriginoznih dermatitisa, u lečenju akni, rozacee , perioralnog dermatitisa, perleche, herpes simplexa,seboroičnog dermatitisa itd.

Cink na kožu deluje tako što sprečava razvoj bakterija, pročišćava pore , deluje protivupalno i smanjuje crvenilo. Kod kožnih bolesti koje se često ponavljaju kao što je pelenski osip ili crvenilo u porama kože, Cinkova pasta je vrlo delotvorna jer smanjuje upalui smanjuje vlažnost kože i iritacije.

Cinkova pasta može da se koristi redovno, uz upotrebu nekoliko puta dnevno. Nikakvi neželjeni efekti do sada se nisu pojavili u višedecenijskoj primeni!

Podeli ovaj članak

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za