Šta sve CINK može za zdravlje i lepotu kože?

Svaka druga osoba na planeti pati od nedostatka Cinka, minerala koji je zadužen za brojne važne procese u organizmu, ali i za zdravlje i lepotu kože i kose!

Izvori cinka su različiti, ali ga najviše ima u mesu (piletina, govedina, ćuretina)  ribama, školjkama, plodovima mora, mleku i mlečnim proizvodima.

Zbog čega je Cink važan?

Između ostalog, Cink održava pravilan nivo šećera u krvi, a njegov nedostatak dovodi do pada imuniteta i slabljenja otpornosti organizma. Cink učestvuje u brojnim metaboličkim procesima, borbi protiv virusa, ali i u još jednoj važnoj borbi – borbi za lepotu!

Lepota kože i kose!

Pre svega, samo zdrava i odmorna osoba može delovati lepo. To je prva linija odbrane koju vam CINK pruža, jer pomaže organizmu da se brže oporavi i štiti od umora. Sa druge strane, najčešći simptomi nedostatka Cinka su suva koža, akne, zapaljenja kože, kožne infekcije, sporo i otežano zarastanje rana. Osim toga, nedostatak ovog važnog minerala reflektuje se i na kosu koja postaje suva i lomljiva.

Cinkova pasta – zdrava koža koja lakše zarasta!

Cink se već decenijama koristi kao krema za različite dermatološke probleme uzrokovane nedostatkom Cinka u organizmu. Pasta deluje protivupalno kod različitih upalnih stanja kože poput atopijskog dermatitisa, intertriginoznih dermatitisa, u lečenju akni, rozacee , perioralnog dermatitisa, perleche, herpes simplexa,seboroičnog dermatitisa itd.

Cink na kožu deluje tako što sprečava razvoj bakterija, pročišćava pore , deluje protivupalno i smanjuje crvenilo. Kod kožnih bolesti koje se često ponavljaju kao što je pelenski osip ili crvenilo u porama kože, Cinkova pasta je vrlo delotvorna jer smanjuje upalui smanjuje vlažnost kože i iritacije.

Cinkova pasta može da se koristi redovno, uz upotrebu nekoliko puta dnevno. Nikakvi neželjeni efekti do sada se nisu pojavili u višedecenijskoj primeni!

Podeli ovaj članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Izdvajamo za tebe

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za

Vaginalna suvoća

Vlaži i regeneriše vaginalnu sluznicu Ublažava zapaljenje Oestrofact HL vagitorije sadrže hijaluronsku i mlečnu kiselinu i koriste se za vlaženje vaginalne sluzokože u uslovima praćenim…