Политика на приватност и колачиња

Кои лични податоци ги собираме и зошто ги собираме

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на веб-страницата, ние ги собираме информациите прикажани во формуларот за коментари, како и IP адресата на посетителот и преку корисничките агенти на прелистувачот за да помогнеме во откривање на спам. Анонимизирана низа креирана од вашата адреса за е-пошта (исто така наречена хаш) може да и се обезбеди на Граватар за да види дали ја користите. Политиката за приватност на Граватар е достапна на https://automattic.com/privaci/. Откако вашиот коментар е одобрен, вашата слика на профилот е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Медиумите

Ако поставувате слики на веб-страница, избегнувајте поставување слики со вклучени податоци за локација (EXIF GPS). Посетителите на веб-страниците можат да преземаат и враќаат какви било информации за локацијата од слики на веб-страницата.

Формулари за контакт
Колачиња

Ако оставите коментар на нашата веб-страница, можете да се најавите за да ги зачувате вашето име, адреса за е-пошта и веб-страница во колачињата. Ова е за ваша погодност, затоа не мора повторно да ги внесувате вашите податоци кога оставате друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година. Ако ја посетите нашата страница за најавување, ќе поставиме привремено колаче за да утврдиме дали прелистувачот прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични информации и се одбива кога ќе го затворите прелистувачот. Кога ќе се најавите, ние исто така ќе поставиме неколку колачиња за да ги зачуваме вашите информации за најавување и изборот на екран. Колачињата за најавување траат два дена, а колачињата на екранот траат една година. Ако изберете „Запомни ме“, апликацијата ќе трае две недели. Ако се одјавите од вашата сметка, колачињата за најавување ќе бидат отстранети. Ако уредувате или објавувате статија, дополнителното колаче ќе се зачува во вашиот прелистувач. Ова колаче не содржи никакви лични информации и едноставно го означува поштенскиот код на статијата што ја уредувавте. Истекува по 1 ден.

Вградена содржина од други веб-страници

Написите на оваа веб-страница може да содржат вградени содржини (на пр. Видеа, слики, написи, итн.). Вградената содржина од другите веб-страници се однесува на ист начин како да некој посетител посетил друга веб-страница. Овие веб-страници може да собираат информации за вас, да користат колачиња, да вметнуваат дополнително следење од трети страни и да ја следат вашата интеракција со вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградена содржина доколку имате сметка и сте најавени на таа веб-страница.

Аналитика

Со кого ги споделуваме вашите податоци и колку долго ги чуваме вашите податоци
Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се задржуваат на неодредено време. Ова ни помага автоматски да ги препознаваме и одобруваме сите придружни коментари, наместо да ги одржуваме во линија за калибрација. За корисниците кои се регистрираат на нашата веб-страница (доколку ги има), ние исто така ги чуваме личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги прегледуваат, уредуваат или бришат своите лични информации во секое време (но не можат да го променат своето корисничко име). Администраторите на веб-страниците исто така можат да ги прегледуваат и уредуваат овие информации.

Кои права ги имате над вашите податоци

Ако имате сметка на оваа веб-страница или имате оставено коментари, може да побарате да добиете извозна датотека со личните информации што ги чуваме за вас, вклучувајќи ги и сите информации што ни ги давате. Вие исто така може да побарате да ги избришеме сите лични информации што ги поседуваме за вас. Ова не вклучува податоци што треба да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Каде што ги испраќаме вашите податоци

Коментарите на посетителите може да се проверат преку автоматска услуга за откривање на несакани пораки.