Naša istorija

Prešli smo dug put - od jedne apoteke do savremene fabrike

1991

Od samog osnivanja 1991. godine i otvaranja prve galenske laboratorije, razvijamo se u tri oblasti: maloprodaja (apoteke), veleprodaja i proizvodnja. Samo vrhunski rezultati u sve tri oblasti u poslednjih 27 godina učinili su da Pharmanova danas bude to što jeste.

1993

Već 1993. ulazimo na teren veleprodaje, ne zapostavljajući razvoj sopstvenih proizvoda.

1996

1996. je svakako jedna od prelomnih godina, jer tada iz naše laboratorije izlazi prvi preparat na bazi lekovitog bilja.

2002

Pharmanova 2002. godine dobija dozvolu za proizvodnju generičkih lekova, herbalnih i tradicionalnih, medicinskih sredstava, dijetetskih i kozmetičkih prozvoda, a 2006. registruje sopstvenu kontrolnu analitičku i instrumentalnu laboratoriju.

2007

2007. godine Pharmanova je najveća privatna veledrogerija u Srbiji, a pokrenuli smo i lanac apoteka. Bilo je vreme da investiramo u proizvodnju na višem nivou i što se tiče kapaciteta i što se tiče standarda proizvodnje, zbog čega iste godine izrađujemo idejni projekat za fabriku.

2008

Naša rešenost da se proizvodnja podigne na viši nivo je za rezultat imala pokretanje novog proizvodnog mesta već krajem 2008. godine. Nova postrojenja i novouvedeni sistem kvaliteta od tada uspešno prolaze sve sertifikacije I provere, tako da Pharmanova poseduje sertifikate upravljanja kvalitetom za ISO 9001, ISO 13485 koji se odnosi na proizvodnju medicinskih sredstava, HACCP koji se odnosi na proizvodnju dodataka ishrani, 17025 koji se odnosi na laboratoriju kontrole kvaliteta I sertifikat dobre proizvodne prakse (GMP) za proizvodnju lekova.

2009

Novo proizvodno postrojenje i sistem kvaliteta usklađen sa smernicama dobre proizvodne prakse (GMP) su nam omogućili da započnemo proizvodnju lekova koji se izdaju na recept, kao i novih OTC lekova za koje je Pharmanova uradila razvoj koristeći sopstevene snage i tehnička rešenja.

2016

Proslavljamo 25. godina postojanja i neprekidnog prisustva na tržištu Srbije i regiona! Hvala svima koji ideju Pharmanove podržavaju već četvrtinu veka!

2018

Ovo je godina našeg intenzivnog razvoja – plan lansiranja novih 5 proizvoda u 2018. je započeo lansiranjem enzima Gastroregular Gluten, i nastavio se lansiranjem novog proizvoda Selen+ Cink Direkt. Očekujte nove proizvode, mi se držimo obećanja!