UtiBHP

Neka uvećanja treba kontrolisati!

  • Za zdravlje prostate
  • Sa selenom

UtiBHP kapsule sadrže Plasys 300® i selen.

Plasys 300 ® standardizovana mešavina suvog ekstrakta polena raži (Secale cereale) i beta-sitosterola iz kore bora (Pinus spp.) 300 mg (150 mg beta-sitosterola i 3mg esencijalnih aminokiselina)

Selen 55μg

BHP

Benigna hiperplazija prostate predstavlja povećani rast ćelija prostate i posledično povećanje zapremine žlezde, zbog čega može doći do opstrukcije na nivou mokraćne cevi i otežanog pražnjenja mokraćne bešike.

Koji su simptomi BHP-a?

Kliničke manifestacije ovog oboljenja tj. simptomi ispoljavaju se u vidu učestalog noćnog mokrenja, otežanog započinjanja akta mokrenja, prekidanja mlaza mokraće, kapljanja urina na kraju mokrenja, naprezanja da bi se akt mokrenja započeo i održao, osećaja da se mokraćna bešika nije u potpunosti ispraznila, kao i urgentnog mokrenja. Ovi simptomi se nazivaju simptomi donjeg urinarnog trakta – LUTS.

UtiBHP

Ekstrakt polena raži pomaže u održavanju zdrave prostate i mokraćne bešike kod muškaraca. Esencijalne aminokiseline iz polena raži iz Plasys 300® ekstrakta koji ulazi u sastav proizvoda UtiBHP ispoljavaju antiinflamatorno (antizapaljensko) dejstvo. Beta-sitosteroli iz Plasys 300® ekstrakta pomažu u inhibiciji enzima 5-α-reduktaza koja je odgovorna za regulaciju nivoa testosterona, pa se na ovaj način smanjuje nivo testosterona u prostati što olakšava tegobe kod benigne hiperplazije. Istovremeno, ove supstance pomažu u inhibiciji rasta ćelija prostate. Delovanjem aktivnih komponenti iz Plasys ekstrakta, pravilnom i kontinuiranom upotrebom UtiBHP dovodi do inhibicije uvećanja prostate i poboljšanja simptoma LUTS: frekvencije, nokturije, urgencije, skladištenja, osećaja nepotpunog pražnjenja. (1,2,3,4,5)

Selen doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnoj spermatogenezi.

Preporuka:

UtiBHP  kapsule su namenjene muškarcima kao pomoć u održavanju zdrave prostate i mokraćne bešike kod muškaraca sa tegobama izazavanim benignim uvećanjem prostate.

Upotreba:

Odrasli: Jedna kapsula dnevno, nezavisno od obroka

Reference:

  1. 2. Buck A.C., et al. British J. of Urology. 1990; 66, 398-404
  2. Feinblatt H.M. And Gant J.C. J. Maine Med. Assn. 1958; 9, 99-101
  3. Inarejos-Garcia A.M., et al. Nutr.clin.diet.hosp. 2017; 37 (supl. 1): 45
  4. Caine M., et al. Britisch Journal of Urology. 1976; 48, 255-263
  5. Damrau F., et al. J Am Geriatr Soc. 1962; 10, 426-430

 

PREUZMITE UPUTSTVO ZA UPOTREBU