BELhospice Open: najvažniji meč sezone

Peti put za redom, podržali smo teniski turnir u organizaciji BELhospice-a i time pomogli besplatno palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata i članove njihovih porodica. Za nas, ovo je jedan od najvažnijih mečeva sezone.

Potrebe pacijenata koji se susreću sa teškom ili neizlečivom bolešću veoma su složene, kako za njih, tako i za članove porodice. Veliki broj onkoloških pacijenata i članova njihovih porodica prvi put se susreće sa potrebom za palijativno zbrinjavanje kada je bolest već u odmakloj fazi. Pored kontrole simptoma, postoji potreba za socijalnom, emocionalnom i duhovnom podrškom pacijenata ali i članova njihovih porodica. Upravo zato je ono što BELhospice pruža cilj vredan borbe I podrške.

Naime, BELhospice je prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima sa malignim bolestima u progresivnom, uznapredovalom stadijumu za koji je prognoza ograničena. Sve njihove usluge su besplatne od ssamog osnivanje 2004. godine, a za tim čine lekari, medicinske sestre, socijalni radnik, psiholog, duhovnik i posebno obučeni volonteri koji posećuju pacijente u njihovim domovima. Kroz savetodavne usluge, kućne posete i radionice, upućivanja i saradnju sa institucijama sistema, omogućavaju pacijentima i njihovim porodicama da poprave kvalitet života i vraćaju im pravo na dostojanstvo.

Najmanje što možemo da uradimo jeste da im pružimo podršku I upravo to smo učinili I ove godine 28. i 29. septembra 2019, na teniskim terenima Novak na 25. maju u Beogradu. Ostavili smo srce na terenu – kroz rekarativne mečeve, i svesrdnu podršku.

Podeli ovaj članak

Izdvajamo za tebe