BELhospice Open: najvažniji meč sezone

Peti put za redom, podržali smo teniski turnir u organizaciji BELhospice-a i time pomogli besplatno palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata i članove njihovih porodica. Za nas, ovo je jedan od najvažnijih mečeva sezone.

Potrebe pacijenata koji se susreću sa teškom ili neizlečivom bolešću veoma su složene, kako za njih, tako i za članove porodice. Veliki broj onkoloških pacijenata i članova njihovih porodica prvi put se susreće sa potrebom za palijativno zbrinjavanje kada je bolest već u odmakloj fazi. Pored kontrole simptoma, postoji potreba za socijalnom, emocionalnom i duhovnom podrškom pacijenata ali i članova njihovih porodica. Upravo zato je ono što BELhospice pruža cilj vredan borbe I podrške.

Naime, BELhospice je prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima sa malignim bolestima u progresivnom, uznapredovalom stadijumu za koji je prognoza ograničena. Sve njihove usluge su besplatne od ssamog osnivanje 2004. godine, a za tim čine lekari, medicinske sestre, socijalni radnik, psiholog, duhovnik i posebno obučeni volonteri koji posećuju pacijente u njihovim domovima. Kroz savetodavne usluge, kućne posete i radionice, upućivanja i saradnju sa institucijama sistema, omogućavaju pacijentima i njihovim porodicama da poprave kvalitet života i vraćaju im pravo na dostojanstvo.

Najmanje što možemo da uradimo jeste da im pružimo podršku I upravo to smo učinili I ove godine 28. i 29. septembra 2019, na teniskim terenima Novak na 25. maju u Beogradu. Ostavili smo srce na terenu – kroz rekarativne mečeve, i svesrdnu podršku.

Podeli ovaj članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Izdvajamo za tebe

Čep za hendikep

Pharmanova već drugu godinu podržava akciju ,,Čep za hendikep“, koja je inicirana radi sakupljanja čepova od čije reciklaže se prikupljaju sredstva za kupovinu ortopedskih pomagala…