Društvena i strukovna odgovornost farmaceutske industrije u podizanju svesti korisnika nelegalno prometovanih dijetetskih suplemenata

Pharmanova je aktivan učesnik grupacija farmaceutske privrede u okviru Privredne komore Srbije. Kao odgovoran proizvođač lekova, dodataka ishrani, medicinskih sredstava i kozmetike se ovaj put uključila u pripremu i izvođenje panel diskusije: PROBLEM NELEGALNOG PROMETA DIJETETSKIH SUPLEMENATA, na kojoj su prezentovani i rezultati istraživanja prisustva nelegalnih proizvoda na srpskom tržištu. Skup je okupio predstavnike više institucija:
Ambasada USA; Ministarstvo zdravlјa – Sektor za inspekcijske poslove; Farmaceutski fakultet, Novi Sad; Gradski zavod za zaštitu javnog zdravlja; Ministarstvo trgovine, Sektor tržišne inspekcije; Ministarstvo unutrašnjih poslova; Ministarstvo trgovine – E trgovina; Uprava carina – Sektor za kontrolu primene carinskih propisa, kao i predstavnike Grupacije proizvođača, uvoznika i distributera dijetetskih suplemenata, koja funkcioniše u okviru PKS.

Naša obaveza u okviru delatnosti kojom se bavimo je da se staramo o zdravlju i bezbednosti populacije, i da odgovorno postupimo informišući korisnike o svojstvima i delovanju naših proizvoda, ali i o mogućim neželjenim efektima dodataka ishrani, kao i mogućim interakcijama sa hranom i lekovima. Kao odgovorni subjekti u poslovanju uvek stojimo na raspolaganju za sve informacije i mere koje treba preduzeti sa proizvodima koje smo stavili u promet na legalan, kontrolisan način. Sada imamo obavezu i da upozorimo javnost vezano za rizike kupovine proizvoda koji nisu u legalnim tokovima i nisu prošli provere bezbednosti, kako bi odgovorno zaštitili i potencijalne korisnike takvih preparata, ali i našu delatnost.

Podeli ovaj članak

Izdvajamo za tebe

Pomoć deci iz svratišta

Pharmanova nastavlja svoje aktivnosti na polju društvene odgovornosti. Ovoga puta donirali smo pet računara Centru za integraciju mladih – Svratištu za decu u Krfskoj, u…