Društvena i strukovna odgovornost farmaceutske industrije u podizanju svesti korisnika nelegalno prometovanih dijetetskih suplemenata

Pharmanova je aktivan učesnik grupacija farmaceutske privrede u okviru Privredne komore Srbije. Kao odgovoran proizvođač lekova, dodataka ishrani, medicinskih sredstava i kozmetike se ovaj put uključila u pripremu i izvođenje panel diskusije: PROBLEM NELEGALNOG PROMETA DIJETETSKIH SUPLEMENATA, na kojoj su prezentovani i rezultati istraživanja prisustva nelegalnih proizvoda na srpskom tržištu. Skup je okupio predstavnike više institucija:
Ambasada USA; Ministarstvo zdravlјa – Sektor za inspekcijske poslove; Farmaceutski fakultet, Novi Sad; Gradski zavod za zaštitu javnog zdravlja; Ministarstvo trgovine, Sektor tržišne inspekcije; Ministarstvo unutrašnjih poslova; Ministarstvo trgovine – E trgovina; Uprava carina – Sektor za kontrolu primene carinskih propisa, kao i predstavnike Grupacije proizvođača, uvoznika i distributera dijetetskih suplemenata, koja funkcioniše u okviru PKS.

Naša obaveza u okviru delatnosti kojom se bavimo je da se staramo o zdravlju i bezbednosti populacije, i da odgovorno postupimo informišući korisnike o svojstvima i delovanju naših proizvoda, ali i o mogućim neželjenim efektima dodataka ishrani, kao i mogućim interakcijama sa hranom i lekovima. Kao odgovorni subjekti u poslovanju uvek stojimo na raspolaganju za sve informacije i mere koje treba preduzeti sa proizvodima koje smo stavili u promet na legalan, kontrolisan način. Sada imamo obavezu i da upozorimo javnost vezano za rizike kupovine proizvoda koji nisu u legalnim tokovima i nisu prošli provere bezbednosti, kako bi odgovorno zaštitili i potencijalne korisnike takvih preparata, ali i našu delatnost.

Podeli ovaj članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Izdvajamo za tebe

Pomoć deci iz svratišta

Pharmanova nastavlja svoje aktivnosti na polju društvene odgovornosti. Ovoga puta donirali smo pet računara Centru za integraciju mladih – Svratištu za decu u Krfskoj, u…