Kristali u službi lepote i duhovnog blagostanja

Kristali su mnogo više od lepih predmeta. Oni se mogu koristiti za poboljšanje zdravlja i imaju direktan uticaj na energiju.  Njihovo korišćenje kao deo svakodnevne rutine može mnogo učiniti za negu kože.

Nega podrazumeva sve što činimo da bismo nahranili svoje telo, a kristal pojačava svaku pozitivnu, lekovitu energiju sa kojom dolazi u kontakt.

Evo nekoliko kristala koje možete koristiti za negu kože.

Akvamarin

Smatra se da ovaj prelepi dragulj pomaže u sprečavanju starenja, pa je odličan dodatak bilo kojem ritualu nege kože. Akvamarin se vezuje za okean i veruje se da promoviše onu vrstu spokojstva i bistrine koju biste osećali kada biste gledali u mirne plave vode. Akvamarin je takođe odličan kamen za svakoga ko želi da smanji stres i pojača samopouzdanje

Ružičasti kvarc

Ružičasti kvarc je odavno poznat kao kamen ljubavi prema sebi, pa ne čudi što je povezan sa lepotom i samopouzdanjem. U isceliteljskoj umetnosti, veruje se da ružičasti kvarc pomaže u poboljšanju cirkulacije, što može dovesti do veće proizvodnje kiseonika što vašoj koži pruža zdraviji izgled. Na duhovnom nivou, veruje se da ružičasti kvarc pomaže u ublažavanju negativnosti, stresa i niskog samopoštovanja – a pre svega utiče na to da “sijamo” iznutra i spolja.

Ametist

Veruje se da ametist pomaže u podizanju vibracija, dok vam pomaže da iza sebe ostavite negativne senzacije poput stresa, anksioznosti i tuge. Smatra se da ametist takođe pomaže da bolje spavamo i da poboljšava cirkulaciju,  a sve to nam pomaže da imamo i zdraviji ten

Mesečev kamen boje duge

Mesečev kamen boje duge je uvek u skladu sa našom energijom. Kaže se da ovaj kristal jača intuiciju, povećava samopouzdanje i otvara vrata pozitivnosti. Za dugin mesečev kamen se takođe smatra da pomaže u borbi protiv starenja. U isceliteljskoj umetnosti veruje se da pomaže u ublažavanju problema sa kožom, kosom i očima.

Žad

Žad je vekovima cenjen zbog verovanja da može da privuče sreću i obilje . Takođe se veruje da ima moćna svojstva kada je u pitanju borba protiv starenja. Nebrojeni ljubitelji nege zaklinju se u svoje valjke od žada za negu kože i i svakodnevno sprovode ritual drenaže kože lica koristeći ovo drevno sredstvo. Iskustvo govori da kamen smanjuje upalu, povećava cirkulaciju i zateže kožu čineći je glatkom, i tako nam pomaže da poboljšamo celokupan izgled naše kože.

Dakle, postoji veliki broj kristala koje možemo učiniti delom svoje brige o sebi, a naročito delom brige o svojoj koži.

Vodeći računa o telu i koži stičemo snagu i sjaj, koji treba da nas odlikuju i donose samopouzdanje bez obzira na životno doba.

Podeli ovaj članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email