PHARMANOVA30

Šta se sve desi u 30 godina života jedne kompanije?

Ono glavno: SREĆA I ZDRAVLJE

Kompanija Pharmanova već 30 godina ne pravi kompromise već najkvalitetnije proizvode namenjene poboljšanju celokupne funkcije organizma čoveka.

Kod nas sreća i zdravlje idu ruku pod ruku i zato Pharmanova putem svoje filozofije, vizije i misije afirmiše život, optimizam i brigu o sebi na najbolji i najkvalitetniji način.

Naša vizija je da ljudima pomognemo da brinu o svom zdravlju i kvalitetu života, kroz ponudu pouzdanih, kvalitetnih i prepoznatljivih proizvoda, u OTC segmentu.

Misija nas obavezuje da se na tržištu proizvoda pozicioniramo i održimo svojim kvalitetom i efikasnošću. Posle 30 godina uspešnog postojanja možemo slobodno da kažemo da je Pharmanova u tome uspela i postala sinonim kvaliteta proizvoda, pouzdanog poslovanja i stručnosti naših zaposlenih.

U ovom cilju udružili smo sve naše snage i vrline. Sreću smo povezali sa optimizmom, a zdravlje sa ekspertizom. Naša formula uspeha takođe uključuje i proaktivnost, inovativnost i stalno postavljenje i ostvarenje novih ciljeva.

Pharmanova je tokom 30 godina postojanja razvijala različite poslove u farmaceutskom sektoru. Krenuli smo od apoteke, preko veletrgovine, da bismo došli do ostvarenja naše velike želje, a to je uspostavljanje pogona proizvodnje.

Tokom vremena, poslovi kao što su veleprodaja i lanac apoteka, uspešno su prodati strateškim partnerima – lancima Phoenix i BENU, a Pharmanova je nastavila svoj samostalni život kroz proizvodnju. Razvijali smo pogone na 3 proizvodna mesta – na početku je to bila skromna, srcu draga, galenska laboratorija, da bi nešto kasnije, od 2002. do 2008. godine to bila fabrika u Makišu. Od 2008. godine do danas se naša proizvodnja odvija u modernom postrojenju čiji su resursi usklađeni sa normama Dobre proizvodne prakse za farmaceutsku industriju.

Naše glavno sedište kojim se danas ponosimo nalazi se baš u našoj zemlji, Srbiji. Savremena i moderna fabrika nalazi se u već pomenutom Obrenovcu, a naša predstavništva uspostavila su se u skladu sa sve većim tržišnim potrebama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori I Severnoj Makedoniji.

Sada već dobro poznat i odomaćen među ljudima, prepoznatljivi Pharmanova logo krasi našu fabriku i naše proizvode. Verujemo da nas po njemu prepoznajete i da vam stečeno poverenje olakšava odluku pri izboru proizvoda u apotekama. Među vama sigurno ima i onih koji su sa nama od samog početka i prepoznaju logo još iz 1991. koji je bio aktuelan do 2006. Od 2006. ponosno nosimo nove boje.

Pharmanova je pre svega mesto znanja i sinergije čak 150 zaposlenih ljudi. Naš portfolio trenutno broji 50 proizvoda, a tokom svih godina rada i istraživanja bilo je ukupno oko 100 proizvoda u našem opusu. Sećate li se nekih koje ste možda koristili?

A sada malo samohvale i zanimljivih činjenica! 😊

Da li ste znali da Pharmanova proizvode možete naći u skoro 3,800 apoteka širom Srbije i da skoro svaki apotekar u našoj zemlji zna sve naše proizvode? 🙂

Pharmanova je prva kompanija iz Srbije koja je razvila i registrovala herbalni lek, nadaleko poznat kao sirup sa ekstraktom bršljana još 2006. godine. Upravo naša kompanija je sporovela 6 kliničkih studija za svoje proizvode: NEM, Avaricon hemor krem i Alixir 400 Protect.

Podatak o preko 4 miliona (prodatih) kutija Pharmanova proizvoda na tržištu u 2020. godini govori više od 4 miliona reči o našem kvalitetu.

Potvrda dobrog poslovanja stigla je i na kraju prvog kvartala 2021. godine sa informacijom da se nalazimo u grupi 10 najvećih kompanija u Srbiji u sektoru prodaje zdravstvenih proizvoda u apotekama koji obuhvataju OTC lekove, medicinska sredstava, dodatake ishrani i kozmetiku*.

Na kraju dana i ove naše priče posvećene jubileju, tajna našeg uspeha leži jednostavno u iskrenoj želji da pomognemo ljudima da adekvatno brinu o sebi i da život žive zdravije, sigurnije, sa što više osmeha i manje stresa. Vaša sreća, zdravlje i emocionalno blagostanje za nas su etički zakoni kojima se posvećeno vodimo već 30 godina u svom poslovanju. Od vas učimo najviše.

Ruku pod ruku u zdravlju i sreći u svakoj godini i na svakom koraku zajedno.

Vaša Pharmanova.

*Izvor: IQVIA SERBIA, Consumer Health market mart 2021

Podeli ovaj članak

Izdvajamo za tebe