Veče koje je najavilo dobar osećaj u stomaku!

Svečano promovisan GASTROREGULAR

Za sve one koji se odriču omiljene hrane zbog intolerancije na gluten, jedno martovsko veče označilo je kraj odricanja i početak nove ere u kojoj gluten u ishrani više nije problem! Zvezda večeri tog 29. marta bio je novi proizvod kompanije Pharmanova – GastroRegular Gluten® , koji eliminiše tegobe uzrokovane osetljivošću na gluten.

Odabrano društvo, na odabranom mestu!

Kako i dolikuje proizvodu koji jednu ozbiljnu tegobu 21. veka ostavlja iza nas, sve se odigralo u prestižnom hotelu Hilton u Beogradu, uz brojne ugledne zvanice iz sveta medicine i farmacije, kao i najprestižnijih medicinskih ustanova poput KC Srbije, VMA, KC Vojvodine , KBC Zvezdara, KBC Zemun, KBC Bežanijksa Kosa… Promocija je bila idealan nastavak prethodno održane prve ovogodišnje gastroenterološke sekcije u organizaciji KC Srbije, kao i izborne godišnje skupštine. Između ostalih, skup su svojim prisustvom uveličali prof.dr Dragan Popović, prof. dr Miodrag Krstić, prof.dr Tomica Milosavljević, prof.dr Srđan Đuranović, prof. dr Dino Tarabar, prof. dr Dragomir Damjanov i mnogi drugi.

Direktor marketinga i prodaje kompanije Pharmanova, dr Mladen Jelenić izrazio je veliko zadovoljstvo što je baš naša kompanija tržištu ponudila rešenje za sve veći problem intolerancije na gluten, uz ogromnu zahvalnost svim prisutnima koji su prepoznali značaj ovakvog događaja.

Reč struke

Prof dr Dragan Popović, direktor Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog Centra Srbije je imao čast da otvori stručni deo, pri čemu se osvrnuo na problematiku, prevenciju i istraživanja koja su vezana za gluten povezane bolesti. Prisutni su imali prilike da saznaju kolika je važnost ovakve kombinacije enzima kada su ne samo problemi vezani za teško varenje glutena, nego i mogućnost dosta šire primene ovakvog preparata, kao i kod pacijenata sa dispepsijama i sindroma iritabilnog creva. S obzirom na brojne simptome koji smanjuju kvalitet života ovih pacijenata, ovakva terapija predstavlja novinu na našem tržištu, i jedan bezbedan i efikasan izbor.

Šta čini GastroRegular® Gluten posebnim?

On sadrži proteolitičke enzime, endopeptidaze i egzopeptidaze, koji razgrađuju unutrašnje i spoljašnje peptidne veze u proteinima, uključujući gluten iz unete hrane. Peptidne veze prisutne u glutenu se na ovaj način razlažu do nivoa aminokiselina koje organizam lakše vari. Ovako se smanjuje štetan uticaj glutena na organizam i sprečavaju dalja oštećenja organizma. Enzimi koji ulaze u sastav ovog preparata razgrađuju istovremeno i druge proteine prisutne u hrani, poput mleka, oraha, ribe, soje, čime se omogućava brža razgradnja glutena pod uticajem ovog preparata.

Pacijenti znaju najbolje!

Završna reč pripala je Mariji Branković, načelnici gastroenterologije KBC Bežanijska Kosa, koja je prikazala rezultate upitnika koji je rađen na oko 200 pacijenata u okviru Kliničkih Centara Srbije i KBC Centara. Upitnik je završilo uspešno 186 ispitanika a rezultati upitnika su pokazali da GastroRegular Gluten® statistički značajno smanjuje bol u gornjem abdomenu, nadimanje, otežano pražnjenje creva kao i bol usled gladi. Takođe , kada je u pitanju kvalitet života pokazano je da su ispitanici imali povećanu energiju i sve ukupno bolji kvalitet života.

Nakon ovakvih rezultata i sjajnih govornika, veče je nastavljeno u sjajnoj atmosferi uz muziku i poklone za sve goste. Gastroregular Gluten® nije mogao da ima bolji početak, a njegova budućnost i budućnost onih koji ga koriste će sigurno biti – još bolja!

Podeli ovaj članak

Izdvajamo za tebe