SolD3evit®, SolD3evit® 1000 i i SolD3evit® 2000

Ko se sunca krije, D3 mu nedostaje!

Linija proizvoda SolD3evit® se sastoji od proizvoda SolD3evit®400 i SolD3evit®1000 koji su prvi i jedini proizvodi vitamina D3 sa dozirnom pumpom, koja omogućava lako i precizno doziranje i primenu vitamina D3 i proizvoda SolD3evit®2000 koji sadrži vit D3 u kapsulama. Vitamin D3 pomaže našem organizmu, tako što:

  • održava zdravlje kostiju i zuba
  • omogućava normalno funkcionisanje mišića
  • jača imuni sistem

 

Prirodno, ovaj vitamin nastaje u koži, pod dejstvom sunčevih zraka. Količina vitamina D3 koju telo može da sintetiše zavisi od doba dana kada se izlaže suncu, od godišnjeg doba, pigmentacije kože i upotrebe krema sa visokim faktorom zaštite.

Zdravo i odgovorno izlaganje sunčevoj svetlosti, 10-15 minuta dnevno u periodu od 10-15h, tri puta nedeljno (proleće, leto i rana jesen), a zimi svakodnevno, omogućava nam stvaranje optimalnih količina vit D3 u organizmu. Iako se sintetiše u koži i unosi u organizam i hranom (losos, sardina, tunjevina, jaja, obogaćeno mleko), kod ljudi različitih starosnih grupa širom sveta postoji njegov deficit zbog savremenog načina života (restriktivne dijete, manjeg boravka u prirodi i izlaganja suncu).

Zašto vitamin D3:

  • Dozira se lako
  • Deca smeju da ga koriste
  • Dodatak je bilo kojoj ishrani

 

U cilju sprečavanja nedostatka vitamina D3, poželjna je njegova suplementacija. Posebno se preporučuje ženama u menopauzi, gojaznim osobama i osobama koje se nedovoljno izlažu sunčevom zračenju. SolD3evit® 400 se preporučuje kao dodatak ishrani, radi sprečavanja nedostatka vitamina D3 kod dece od 8. dana nakon rođenja i odraslih. SolD3evit® 1000 se ne preporučuje deci mlađoj od 3 godine. Posebno je razvijen neutralan ukus koji ih čini prilagodljivim kod osoba različitih starosnih grupa. SolD3evit® 2000 kapsule se ne preporučuje deci mlađoj od 12 godina.

SolD3evit® 400 i SolD3evit® 1000 su prvi i jedini proizvodi vitamina D3 na našem tržištu sa dozirnom pumpom za laku i jednostavnu primenu a SolD3evit®2000 sadrži vit D3 u kapsulama.

 

PREUZMITE UPUTSTVO ZA UPOTREBU – 400

PREUZMITE UPUTSTVO ZA UPOTREBU – 1000

PREUZMITE UPUTSTVO ZA UPOTREBU – 2000

 

VITAMIN KOJI NEDOSTAJE SAVREMENOM ČOVEKU
Vitamin čiji glavni izvor vidimo čim pogledamo u nebo, ali koji nam ipak skoro svima nedostaje. Zašto je vitamin D3 neophodan za normalno funkcionisanje imuniteta i kako da budemo sigurni da ga imamo u dovoljnoj količini?