OsteoK2®

JEDINSTVENA FORMULA ZA OČUVANJE ZDRAVLJA KOSTIJU I KRVNIH SUDOVA

OsteoK2® čuva zdravlje vaših kostiju i krvnih sudova tako što:

  • jača kosti
  • sprečava stvaranje kalcifikata u krvnim sudovima, hrskavici i mekim tkivima
  • obezbeđuje neophodne doze vitamina i kalcijuma

 

OsteoK2® sadrži, pored kalcijuma i vitamina D3, i MenaQ7®, patentirani ekstrakt japanske fermentisane soje Natto, koji predstavlja najbogatiji izvor prirodnog vitamina K. Sva tri mikronutrijenta u sastavu preparata su potrebni za održavanje normalnih kostiju.

Kalcijum je neophodan za rast i jačanje kostiju, a vitamin D3 omogućava resorpciju kalcijuma iz creva. Uloga vitamina K2 u održanju zdavlja kostiju, ali i krvnih sudova, proučavana je tokom poslednje dve decenije. Sada je poznato i dokazano da je vitamin K2 neophodan za pravilno iskorišćavanje resorbovanog kalcijuma i njegovo potpuno ugrađivanje u kosti.

Vitamin K2 je neophodan za aktivaciju proteina, Osteokalcina i MatrixGla proteina, potrebnih za vezivanje kalcijuma i njegovo pravilno iskorišćavanje. Ukoliko ovi proteini nisu aktivirani ne mogu vezati kalcijum.

OsteoK2® se preporučuje svim osobama srednjeg i starijeg životnog doba, posebno ženama, za očuvanje zdravlja kostiju i krvnih sudova.

 

PREUZMITE UPUTSTVO ZA UPOTREBU

 

OsteoK2® za jake kosti
U koštanom sistemu čoveka, tokom celog života se odvijaju vrlo intenzivni procesi „zamene“ starog koštanog tkiva novim, kako bi se kost održala čvrstom. Međutim, tokom…