OsteoK2® za jake kosti

U koštanom sistemu čoveka, tokom celog života se odvijaju vrlo intenzivni procesi „zamene“ starog koštanog tkiva novim, kako bi se kost održala čvrstom.

Međutim, tokom perioda starenja, taj proces se usporava, odnosno razgradnja kostiju je brža i kost postaje slabija. To stanje je poznato kao osteopenija. Ukoliko se propadanje koštanog tkiva nastavi, kost postaje šupljikava i sklonija lomljenju, odnosno dolazi do oboljenja koje nazivamo osteoporoza. Kod osoba koje imaju osteoporozu postoji veći rizik od preloma kostiju, a posebno su opasni prelomi kuka i kičmenih pršljenova, koji mogu dovesti do trajnog invaliditeta. Osteopenija i osteoporoza su najčešće javljaju kod žena posle menopauze, ali i kod muškraca u zrelijem dobu.

Jedno od najvećih otkrića poslednjih godina u ovoj oblasti, predstavlja otkriće uloge vitamina K2.

Danas je poznato da je vitamin K2 neophodan da bi se uneti kalcijum mogao pravilno iskoristiti u organizmu.Vitamin K2 je neophodan za aktivaciju proteina potrebnih za vezivanje kalcijuma i njegovo pravilno iskorišćavanje – Osteokalcina i MatrixGla proteina. Ukoliko ovi proteini nisu aktivirani ne mogu vezati kalcijum. Vitamin K2 deluje kao kofaktor procesa aktivacije – aktivirani Osteokalcin uspešno vezuje kalcijum i potpuno ga ugrađuje u hidroksiapatit, neorganski matriks kosti; aktivirani MatrixGla protein vezuje kalcijum i uklanja ga iz krvnih sudova i sprečava stvaranje kalcifikata. Drugim rečima vitamin K2 aktivira materije koje omogućavaju vezivanje i uklanjanje kalcijuma iz krvnih sudova i njegovu ugradnju, tamo gde je kalcijum neophodan, u kost.

  • vitamin K2 jača kosti – povećava ugrađivanje kalcijuma u kosti
  • vitamin K2 štiti krvne sudove – sprečava stvaranje kalcifikata

Unos vitamina K2 povećava koncentraciju vitamina K2 u krvi i povećava koštanu snagu.

OsteoK2® je jedinstvena formulacija koja pored kalcijuma i vitamina D3 sadrži i prirodni vitamin K2. OsteoK2® se preporučuje svim osobama srednjeg i starijeg životnog doba, posebno ženama, za očuvanje zdravlja kostiju i za krvne sudove.

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

Podeli ovaj članak

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za