Anđeo čuvar vašeg imunog sistema

Imuni sistem predstavlja prvu liniju odbrane našeg organizma. Stoga je bitno da ga jačamo na pravi način. Iako postoji veliki broj mera koje možemo da preduzmemo u cilju jačanja našeg imunskog sistema, Kolostrum+D3 se izdvaja po svojoj jedinstvenosti. On je dodatak ishrani koji nam pruža visok sadržaj svih neophodnih nutritivnih supstanci.

Šta je kolostrum?

Kolostrum je prvo mleko kojim sisari doje svoju mladunčad. Zbog toga što ima visok sadržaj imunoglobulina, kolostruim se naziva još i imunim mlekom ili prvom prirodnom vakcinom. Bebe su te koje oblikuju svoj imunski sistem zahvaljujući kolostrumu. Zbog napredovanja farmaceutske nauke i nakon mnogo truda sada to mogu da čine i odrasli u vidu primene dodataka ishrani. Pharmanova je razvila Kolostrum+D3 u kojem se nalazi kravlji kolostrum. Njega karakteriše visoki sadržaj proteina, faktora rasta, vitamina, koenzima Q10, minerala i amino-kiselina. Svi ovi elementi su neophodni za pravilan rast i razvoj, kao i jačanje imunskog sistema.

Zašto nam je važan kravlji kolostrum?

U kravljem kolostrumu najzastupljeniji su imunoglobulini G (IgG antitela), praćeni sa IgA i IgM antitelima. Oni pružaju ogromnu zaštitu od velikog broja virusa i bakterija, ali i alergija. Pošto smo već zašli u period godine kada su alergijske reakcije najzastupljenije, neophodno je da obezbedimo sebi dodatnu zaštitu od alergena. Stoga, kolostrum predstavlja pravo olakšanje za sve ljude koji pate od sezonskih alergija.     

Takođe, kolostrum sprečava razvijanje patogena koji izazivaju infekcije u sistemima organa za varenje i disanje. Njegov sveukupan efekat unapređuje funkcije stečenog imunskog sistema i time nam pomaže da sami očuvamo naše zdravlje.

A imunski sistem je bitan zbog…

Imunski sistem je zadužen da nas štiti od svih virusa i bakterija. On se bori protiv svih patogena pre nego što oni stignu da se razmnože i postanu opasni po naš organizam. Zapravo, mi smo svaki dan izloženi virusima i bakterijama, ali zahvaljujući imunskom sistemu naše telo pronalazi snagu da ih pobedi.

Zbog svega ovoga je neophodno da konstantno jačamo svoj imunski sistem zdravim navikama, ali i odgovarajućim farmaceutskim proizvodima.

Zašto baš D3?

Njegova glavna uloga je da održava ravnotežu imunskog sistema. Razne virusne infekcije se manifestuju upravo zbog nedostatka vitamina D u organizmu. Upravo ovaj vitamin podstiče stvaranje ćelija imunskog sistema, zbog svog antiinflamatornog dejstva. Stoga je neophodno unositi dovoljno vitamina Dradi sprečavanja takvih infekcija.

Bolje sprečiti nego lečiti!

Da biste uspostavili jak imunski sistem, neophodno je da ga jačate kroz zdrave životne navike, fizičku aktivnost i zdravu ishranu. Međutim, veliku ulogu u održavanju našeg zdravlja imaju i farmaceutski proizvodi. Jedan od takvih proizvoda je upravo Kolostrum+D3. On nam pruža mogućnost da na jedan zaista jedinstven način vodimo brigu o sebi i našim najdražima.

Podeli ovaj članak