Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha?

Koji su to suplementi, dodaci ishrani, koji bi nam pomogli?

Mnogo je vitamina i menarala. Neki su se izdvojili.

Najnovija istraživanja ukazala su na suverenu kombinaciju dva minerala, selena i cinka.

Prvenstveno su bitni za jačanje imuniteta zbog izrazitog i dokazanog imunomodulatornog efekta koji dodatno karakteriše oksidativni efekat i oslobađanje od slobodnih radikala; a to je od presudnog značaja za naš organizam.

Selen i cink pomažu pravilno funkcionisanje štitaste žlezde. Ona je odgovorna za pravilan rad mnogih sistema u organizmu, zbog toga što upravlja njima preko hormona za koje je odgovorna. Istraživanja ukazuju na to da osobe koje svakodnevno uzimaju selen i cink imaju manje šanse da razviju oboljenja štitaste žlezde, dok oni koji su na terapiji usled smanjene funkcije štitaste žlezde mogu da smanje svoju terapiju i za pedeset procenata – što je značajan benefit.

Selen i cink su od posebnog značaja jer ih u našem žemljištu endemski nema dovoljno te je shodno tome neophodna suplementacija i dodatno unošenje.

Pored toga što umiruju, relaksiraju i poboljšavaju san, selen i cink deluju na kvalitet kose, kože i noktiju. Naša koža zahteva dodatnu negu u jesenjem periodu kako je tada naša koža posle leta istrošena i ulazi u period isušivanja. Pomažu i kod svraba, perutanja, krutih-lomljivih noktiju, krute i iskrzane kose…

Možda smo najbitnije ostavili za kraj?

Kombinacija minerala selena i cinka deluje na plodnost kako muškaraca tako i žena.

Kod žena, selen i cink učestvuju u procesima pravilnog i redovnog sazrevanja jajne ćelije dok kod muškaraca deluju na pokretljivost spermatozoida i spermatogeneze, te povećavaju mogućnost začeća.

Selen+Zn kapsule su proizvod i za sadašnjost i za budućnost. ILI Selen+Zn je proizvod za sadašnjost i budućnost.

Redovnim unošenjem jedne kesice Selen+Zn kapsule ojačavamo svoj organizam za predstojeće dane.

Kompanija Pharmanova kreirala je Selen+Zn kapsule prepoznajući potrebe potrošača. Spoj tradicije, znanja i iskustva.

Podeli ovaj članak