Stanje koje zahteva kontrolu

UtiBHP kapsule su namenjene muškarcima kao pomoć u održavanju zdrave prostate i mokraćne bešike.

UtiBHP kapsule sadrže: Plasys 300® (standardizovana mešavina suvog ekstrakta polena raži (Secale cereale) i beta-sitosterola iz kore bora (Pinus spp.))  300 mg (150 mg beta-sitosterola i 3 mg esencijalnih aminokiselina) i Selen  55 μg.

BHP

Prostata je unutrašnji genitalni organ muškarca,  oblika i veličine kestena, zbog čega je često nazivana kestenjača, i predstavlja ,,slabu tačku“ muškog organizma.

Benigna hiperplazija prostate BHP (Benign Prostatic Hyperplasia) definiše se kao benigno uvećanje prostate. Jedno je od najčešćih stanja koje se javlja kod starijih muškaraca. Prvi znaci i simptomi benigne hiperplazije prostate javljaju se u četrdesetim godinama života, sa karakterističnim porastom učestalosti u starijoj životnoj dobi.

Benigno uvećanje prostate je toliko česta pojava, da medicinski skeptici duhovito primećuju da će je “dobiti svaki muškarac, ako dovoljno dugo poživi”.

BHP je jedan od glavnih uzroka simptoma donjeg urinarnog trakta. Simptomi uzrokovani BHP-om su slabljenje mlaza mokraće, otežano započinjanje mokrenja, nepotpuno pražnjenje bešike, učestalo mokrenje (danjui/ili noću), nagon za mokrenjem koji se nikako ne može suzbiti. Ti simptomi se nazivaju simptomi donjeg urinarnog trakta (LUTS).  Značajan broj muškaraca ima običaj da zanemaruje ove simptome, smatra ih uobičajenim i očekivanim, pripisuje ih odmaklom životnom dobu. Skraćenica LUTS je toliko odomaćena u medicinskoj literaturi da postaje sinonim za poremećaj kvaliteta života, učestalo mokrenje i češće korišćenje zdravstvene zaštite.

Podeli ovaj članak