Menopauza: kraj menstrualnog ciklusa i početak promena

Šta je menopauza i šta donosi?
Menopauza je prirodni završetak menstrualnog ciklusa. Posle 40. godine, funkcija jajnika počinje da slabi, što rezultira smanjenom produkcijom polnog hormona – estrogena. Zrele godine sa sobom donose menopauzu, biološku promenu koja je univerzalna za sve žene, dok je u smislu određenih simptoma i vremena pojave predmenopauze i menopauze, individualna i jedinstvena za svaku ženu. Sve promene koje nastaju u periodu menopauze utiču i na zdravlje i na kvalitet života.

Detelina sa tri lista koja donosi sreću!
Na sreću, neke od posledica prelaznog perioda, danas se uspešno mogu ublažiti fitoestrogenima. Fitoestrogeni su biljne supstance koje su slične strukture kao ženski polni hormoni, zbog čega pozitivno deluju na sve tegobe prouzrokovane nedostatkom estrogena u menopauzi. Crvena detelina je biljka poznata po tome da sadrži najviše biljnih fitoestrogena, a ne nosi sa sobom rizik od genetski modifikovanog izvora.

Prirodna pomoć u menopauzi
Oestrofact-a E je prirodni proizvod domaće farmaceutske kompanije Pharmanova koji predstavlja jedinstven izvor fitoestrogena. Sadrži četiri biljna estrogena, upravo iz crvene deteline, koji pozitivno deluju na tegobe nastale zbog smanjenog lučenja estrogena u menopauzi. Pored fitoestrogena Oestrofact-a E sadrži i vitamin E, snažan antioksidans sa kojim zajedno ostvaruje optimalan efekat na simptome menopause kod žena.

Pravilnom upotrebom Oestrofact-a E postižu se sledeći efekti:
• Ublažavanje i otklanjanje neprijatnih simptoma prelaznog doba (jačine i učestalosti valunga, pojačanog znojenja, anksioznosti i nesanice, depresije, glavobolje, lupanja srca)
• Pomoć u zaštiti srca i krvnih sudova
• Pomoć u očuvanju integriteta kostiju i prevenciji osteoporoze
• Poboljšanje elastičnosti i vlažnosti kože i sluzokože

Poboljšanje elastičnosti i vlažnosti kože i sluzokože
Oestrofact-a E je preparat koji ženama pomaže da budu zdrave i nasmejane i da se lako izbore s menopauzom. Tome u prilog govori veliki broj zadovoljnih korisnica, koje svoje poverenje u pogledu otklanjanja simptoma menopauze, već deceniju poklanjaju Oestrofact-a E i kompaniji Pharmanova.

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

Podeli ovaj članak

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za