Menopauza ne znači pauzu u očuvanju lepote!

Lice koje imate u svojim dvadesetima dar je prirode. Život oblikuje lice koje imate u tridesetima. Ali, u pedesetim godinama života imate lice kakvo zaslužujete
Coco Chanel

Kada godine postaju vidljive…
U menopauzi dolazi do gubitka elastičnosti kože, koža postaje suva, što uzrokuje pojavu novih bora. Prelazni period može da vam donese i staračke pege i pigmentaciju kože, koja više na dodir neće biti glatka.

Za vaš izgled pobrinuće se – estrogen.
Estrogen je hormon koji obavlja osnovnu funkciju održavanja elastičnosti kože, a budući da u fazi menopauze nivo estrogena opada, dolazi do isušivanja i opuštanja kože. Istovremeno, povišen nivo progesterona, u odnosu na estrogen, može dovesti do pojave akni. Stručnjaci preporučuju da žene u ovom periodu koriste preparate za negu lica koji su hranjivi i izuzetno hidratantni. Neophodno je i adekvatno čišćenje kože, kako se pore ne bi zatvorile i pojavile akne. Kada je u pitanju čišćenje kože, vreme je da se nekadašnji preparati, koji su uklanjali višak masnoće, zamene blažim sredstvima koja uklanjaju samo nečistoće s kože.

Lepota dolazi iznutra… bukvalno!
Na fizičku lepotu pored spoljašnjih, utiču i unutrašnji faktori. Iako odnos kolagena i estrogena u svim tkivima i organima nije potpuno proučen, evidentno je da nedostatak estrogena nezavisno od drugih faktora (starenje, genetski faktor) dovodi do smanjenja kolagena u koži. Estrogeni preko svojih receprora stimulišu fibroblaste koji su odgovorni za produkciju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Kolagen omogućava strukturu i snagu tkiva, elastin obezbeđuje elastičnost kože, a hijaluronska kiselina vlažnost.
Par godina nakon menopauze, opada količina kolagena u koži, najviše u prvih pet godina nakon menopauze. Opadanje količine kolagena, dovodi do smanjenja debljine i elastičnost kože i vitalnost zbog čega se koža brže nabora, postaje suva i tanka.

Bez pauze sa vitaminom C i hidratacijom
Unosom tečnosti i upotrebom hidrantnih krema za kožu, sprečićete i smanjiti beživotni izgled kože, do koga dolazi usled gubitka njenog prirodnog elastina, kolagena, hijalurona i drugih materija odgovornih za njen zategnut i baršunast izgled. Kako bi hidratacija bila pojačana pored dovoljnog unosa tečnosti važno je da se u organizam unese i dovoljna količina vitamina C.
Vitamin C je antioksidans koji obezbedjuje koži lep i ujednačen ten, pomaže da koža duže ostane preplanula nakon sunčanja. Za zdravlje kože C vitamin je od velike važnosti jer kao antioksidans ima važnu ulogu u sintezi kolagena. Mnogobrojna istraživanja su pokazala da vitamin C može znatno ublažiti i smanjiti fotooštećenja kože nastala delovanjem UV zraka, a antioksidativno delovanje pomaže u očuvanju od slobodnih radikala nastalih delovanjem UV zraka.

Kako da koža postane otporna na godine?
Vodite računa o ishrani, budite fizički aktivni, spavajte dovoljno i brinite o svojoj koži, ali sada na malo drugačiji način. Pedesete su nove tridesete, isto kao što u tridesetim treba početi sa posebnom negom kože kako bi se sprečila pojava prvih bora, sada joj treba posvetiti dodatnu pažnju, jer menopauza donosi sasvim nove promene na licu i telu, a zrela koža ima svoje prioritete.
Oestrofact E je preparat Pharmanove koji ženama pomaže da budu zdrave i nasmejane i da se lako izbore s menopauzom, a uz to poboljšava vlažnost kože i sluzokože stimulacijom sinteze kolagena i zaštitom ćelija od oksidativnih oštećenja.

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

Podeli ovaj članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za