NEM® za bolju pokretljivost zglobova

Koštano-zglobni poremećaji su jedan od najčešćih uzroka tegoba kod ljudi.

Učestalost koštano-zglobnih poremećaja raste sa godinama i nije mali broj ljudi u srednjem i starijem životnom dobu,koji se žale na bolove u zglobovima, otežano kretanje, bolove u leđima, krstima ili da im škripe kolena. Osim degenerativnih promena do pojačanog trošenja i oštećenja zglobne hrskavice mogu da dovedu i neke povrede, od kojih se posebno treba čuvati, zatim gojaznost koja doprinosi pojačanom opterećenju zglobova, preterana fizička aktivnost i nošenje teškog tereta često dovode do nepravilnog opterećenja zglobova. Problemi udruženi sa oboljenjima koštano-zglobnog sistema utiču u velikoj meri na kvalitet života, radnu sposobnost i predstavljaju veliki društveno ekonomski problem.

Najčešći koštano-zglobni poremećaj je osteoartritis kod koga dolazi do oštećenja i propadanja zglobne hrskavice, a simptomi se postepeno razvijaju godinama.

Kao što vremenom i druga naša telesna tkiva gube svoju idealnu funkciju, ni ćelije hrskavice u čovekovom starijem životnom dobu nisu više sposobne da to tkivo obnavljaju kao u mladosti, što doprinosi razvoju osteoartritisa. Zbog svog progresivnog karaktera uzrok je intenzivnih tegoba, koje mogu da poremete obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Osteoartritis najčešće zahvata zglobove koji su izloženi najvećem teretu, kao što su kolena, kukovi, kičmeni stub, ali se može javiti i na skočnim i zglobovima šaka. Simptomi koji se javljaju su bol, ukočenost, otežana pokretljivost i oticanje zgloba. Intenzitet i dužina trajanja tegoba zavisi pre svega u kojoj meri je osteoartritis napredovao.

Hondroprotektivne supstance doprinose ublažavanju simptoma, očuvanju funkcije, kao i održavanju kvaliteta zdravlja zglobne hrskavice i okolnih struktura.

NEM® kapsule sadrže membranu ljuske jajeta u prahu koja sadrži identične komponente kao i ljudski zglobovi, tako da predstavlja koristan izvor hranljivih supstanci neophodnih za hrskavicu i vezivno tkivo.
Naučna ispitivanja su potvrdila da izolovana membrana ljuske jajeta, koja je potpuno prirodan izvor proteina, prirodnog glukozamina, hondroitin sulfata, hijaluronske kiseline i kolagena tipa I, može pomoći u održavanju zdravlja zglobova, smanjenju bola i ukočenosti i poboljšanju aktivnosti, pa se preporučuje kod osoba koje imaju tegobe sa zglobovima praćene bolom, otežanom pokretljivošću, ukočenošću i smanjenom funkcijom.

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

Podeli ovaj članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za