Okisdativni stres “tihi ubica” 21.veka

Šta je oksidativni stres?

Oksidativni stres ne boli i nema specifične simptome. Moderan način života je doveo do razvoja povećanog rizika od oksidativnog stresa. Loše životne navike, nedovoljna fizička aktivnost, gojaznost, pušenje, loša ishrana, izloženost prirodnom i veštačkom zračenju, su samo neka od stanja i uzročnika intenziviranja razvoja oksidativnog stresa, usled dejstva slobodnih radikala, koje nismo u stanju da prepoznamo dokle god se ne pojave manifestne bolesti kao posledice njegovog hroničnog delovanja.

Zašto je oksidativni stres- tihi ubica 21. Veka?

Oksidativni stres doprinosi razvoju i nastanku mnogih patoloških stanja i bolesti, uključujući rak, neurološke poremećaje, aterosklerozu, hipertenziju, dijabetes, hroničnu opstruktivnu plućnu bolest, astmu… Ovaj poremećaj ravnoteže, između nagomilavnja slobodnih radikala i smanjene mogućnosti našeg organizma da ih neutralizuje, čisti i odstranjuje iz našeg tela, rezultat je stalne nevidljive borbe u očuvanju zdravlja i prevencije razvoja bolesti, ali i neminovnosti procesa starenja.

Zašto su polifenoli aronije toliko specifični?

Aronija sadrži jedan od najvećih poznatih antioksidativnih potencijala kome u najvećoj meri doprinose njena polifenolna jedinjenja.
Međutim, postoje fiziološka ograničenja, jer naš organizam ne može da svari biljne strukture koje sadrže najviše polifenola i dovede do njihovog oslobađanja iz takve hrane, pa su ove važne supstance minimalno dostupne za resorpciju u sistemu za varenje i uglavnom se izbacuju neiskorišćene.
Iz navedenih razloga unos korisnih polifenola u svakodnevnoj ishrani nije dovoljan. Ekstrakt aronije predstavlja odličan izvor moćnih polifenolnih antioksidanasa.

Moćni polifenoli!

Šta je A-lixir 400 Protect?

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji I unikatnim tehnološkim postupcima, po prvi put imamo na raspolaganju da našem organizmu omogućimo unos visokih doza zdravih korisnih polifenola iz aronije. Znači, unosom polifenolnih antioksidanasa sa 30 ml ekstrakta Alixir® 400 PROTECT, naš sistem zaštite od oksidativnog stresa dobija snažnog i moćnog saveznika, dokazane biološke aktivnosti i kliničke efikasnosti.

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

Podeli ovaj članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za