Okisdativni stres “tihi ubica” 21.veka

Šta je oksidativni stres?

Oksidativni stres ne boli i nema specifične simptome. Moderan način života je doveo do razvoja povećanog rizika od oksidativnog stresa. Loše životne navike, nedovoljna fizička aktivnost, gojaznost, pušenje, loša ishrana, izloženost prirodnom i veštačkom zračenju, su samo neka od stanja i uzročnika intenziviranja razvoja oksidativnog stresa, usled dejstva slobodnih radikala, koje nismo u stanju da prepoznamo dokle god se ne pojave manifestne bolesti kao posledice njegovog hroničnog delovanja.

Zašto je oksidativni stres- tihi ubica 21. Veka?

Oksidativni stres doprinosi razvoju i nastanku mnogih patoloških stanja i bolesti, uključujući rak, neurološke poremećaje, aterosklerozu, hipertenziju, dijabetes, hroničnu opstruktivnu plućnu bolest, astmu… Ovaj poremećaj ravnoteže, između nagomilavnja slobodnih radikala i smanjene mogućnosti našeg organizma da ih neutralizuje, čisti i odstranjuje iz našeg tela, rezultat je stalne nevidljive borbe u očuvanju zdravlja i prevencije razvoja bolesti, ali i neminovnosti procesa starenja.

Zašto su polifenoli aronije toliko specifični?

Aronija sadrži jedan od najvećih poznatih antioksidativnih potencijala kome u najvećoj meri doprinose njena polifenolna jedinjenja.
Međutim, postoje fiziološka ograničenja, jer naš organizam ne može da svari biljne strukture koje sadrže najviše polifenola i dovede do njihovog oslobađanja iz takve hrane, pa su ove važne supstance minimalno dostupne za resorpciju u sistemu za varenje i uglavnom se izbacuju neiskorišćene.
Iz navedenih razloga unos korisnih polifenola u svakodnevnoj ishrani nije dovoljan. Ekstrakt aronije predstavlja odličan izvor moćnih polifenolnih antioksidanasa.

Moćni polifenoli!

Šta je A-lixir 400 Protect?

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji I unikatnim tehnološkim postupcima, po prvi put imamo na raspolaganju da našem organizmu omogućimo unos visokih doza zdravih korisnih polifenola iz aronije. Znači, unosom polifenolnih antioksidanasa sa 30 ml ekstrakta Alixir® 400 PROTECT, naš sistem zaštite od oksidativnog stresa dobija snažnog i moćnog saveznika, dokazane biološke aktivnosti i kliničke efikasnosti.

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

Podeli ovaj članak

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za