Umorni ste od izbegavanja glutena?

Neka istraživanja ukazuju na to da stres od uzdržavanja od omiljenih namirnica može izazvati teže posledice od samih namirnica! Jedan od najčešćih stvari koje se danas izbegavaju je gluten, protein koji se obično nalazi u pšenici i ostalim srodnim žitaricama, kao što su ječam, raž. On čini da hleb i testa budu elastični, međutim gluten se takođe koristi u širokom spektru drugih vrsta hrane, kao zgušnjivač i vezivo, poboljšavajući ukus i izgled. Proteini glutena su izuzetno teški za varenje, i nesvareni proteini glutena mogu aktivirati imuni sistem creva, što može dovesti do autoimunog odgovora organizma, alergija ili reakcija osetljivosti. Razgradnja ovih proteina može pomoći u ublažavanju različitih simptoma povezanih sa osetljivošću na gluten i sprečavanju daljeg oštećenja organizma.

Ukoliko imate glutensku preosetljivosti moguće je da osetite bol u gornjem delu stomaka, krčanje u crevima, nadutost, osećaj nedovoljne ispražnjenosti creva, jake grčeve u stomaku praćene snažnim osećajem gladi, osećaj smanjene energije, kao i povećanu želju za uzimanjem specifičnih namirnica.

Postoji rešenje!

GastroRegular® Gluten predstavlja mešavinu enzima koji razgrađuju teško svarive proteine glutena prisutnog u hrani, smanjujući osećaj probavne nelagodnosti koje gluten može da izazove. Doprinosi zdravijem, efikasnijem i kvalitetnijem varenju hrane bogate glutenom, predstavlja podršku u pravilnom radu sistema za varenje,smanjuje štetan uticaj glutena i sprečava dalja oštećenja organizma. GastroRegular® Gluten razgrađuje istovremeno i druge proteine prisutne u hrani, poput mleka, oraha, ribe, soje. GastroRegular® Gluten je namenjen osobama koje imaju otežano varenje i simptome gastrointestinalne nelagodnosti kao što su bol u gornjem delu stomaka, nadutost, osećaj nedovoljne ispražnjenosti creva…, ali i osobama koje vode računa o zdravom načinu života, sportistima, osobama koje vode dinamičan način života…

Možda primećujete da Vas gluten čini nadutim, u tim slučajevima možete smanjiti unos takvih namirnica, ili možete uzeti jednostavno jednu kapsulu GastroRegular® Gluten uz obrok, i može Vam pomoći da bez bojazni od posledica jedete hranu koju volite!

Podeli ovaj članak

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za