A-LIXIR®400 PROTECT

Šta je A-lixir® 400 PROTECT i po čemu je poseban?

A-lixir® 400 PROTECT je dodatak ishrani sa visokom dozom polifenola, poreklom iz tečnog ekstrakta ploda sibirske aronije.Proizvod je nastao kao rezultat višegodišnjeg istraživanja tima predanih stručnjaka, doktora i specijalista hemijskih, tehnoloških i farmaceutskih nauka iz Srbije.

Zaštićen ekstrakt, 4658-TD®, koji se koristi u proizvodnji A-lixir® 400 PROTECT, dobijen je jedinstvenim postupkom ekstrakcije zasnovanom na kontinualnoj subkritičnoj ekstrakciji ploda aronije uz sofisticirani postupak koncentrisanja, koji obezbeđuju potpunu ekstrakciju čvrsto vezanih korisnih jedinjenja koja se u klasičnim postupcima ekstrakcije ne mogu izdvojiti iz ploda. U našem proizvodu su, zahvaljujući primenjenoj inovativnoj tehnologiji, u visokim koncentracijama sačuvana i termolabilna jedinjenja, što se ne postiže drugim poznatim postupcima ekstrakcije.

Napredni postupak ekstrakcije omogućio je da se kroz jednu dozu proizvoda, u malom volumenu od 30 ml, konzumira 400 mg visokokvalitetnih polifenola u ukusnom rastvoru praktičnom za dnevno konzumiranje.

Zašto smo ga nazvali A-lixir® 400 PROTECT?

A-lixir- jer je naš proizvod elixir zdravlja, dugovečnosti, mladosti…
A jer su polifenoli-moćni antioksidansi dobijeni iz prirodnog izvora – ploda Aronije, ali ne bilo koje, već sertifikovane sibirske aronije, koja stvara najkvalitetnije polifenole, štiteći se protiv nepovoljnih uslova u kojima živi.
400 jer će korisnik ovog proizvoda unositi uvek 400 mg polifenola (standardizovana doza) koji zadovoljavaju dnevni unos. Adekvatnim unosom korisnih polifenola, preveniraju se negativni uticaji koje oksidativni stres može prouzrokovati na zdravlje.
PROTECT jer je uloga polifenola upravo u zaštiti ćelija (organizma) od bolesti koje oksidativni stres može izazvati.

Šta je oksidativni stres i kada se javlja?

Postoje stanja i uticaji (stres prouzrokovan fizičkim i psihičkim naporima, loša ishrana, zagađenje vazduha, pušenje, radijacija/zračenje, oboljenja) koji mogu poremetiti ravnotežu organizma i prouzrokovati oksidativni stres.

Povećano stvaranje slobodnih radikala i/ili nedovoljna antioksidativna zaštita dovodi do oksidativnog stresa u ćelijama organizma. Ovi procesi mogu imati važnu ulogu u razvoju hroničnih i degenerativnih bolesti kao što su poremećaji imuniteta, poremećaji metabolizma, Diabetes mellitus tip 2, ubrzano starenje ćelija, maligne bolesti, kardiovaskularne i neurodegenerativne bolesti.

Kakva je uloga polifenola u oksidativnom stresu i zašto je njihovo prisustvo u hrani i suplementima korisno za zdravlje?

Polifenoli su najmoćniji prirodni antioksidansi, čija se pozitivna dejstva na zdravlje i zaštitna uloga u organizmu kontinuirano ispituju i otkrivaju. Primenjeni u ishrani tokom dužeg vremena smanjuju upale, pomažu u prevenciji dijabetesa i oboljenjima kardiovaskularnog sistema, imaju pozitivno dejstvo na tzv. dobre bakterije u crevima, pomažu varenje i regulisanje telesne težine, a osim toga čuvaju lepotu i mladalački izgled kože,poboljšavaju raspoloženje.
Biološka aktivnost polifenola u proizvodu A-lixir® 400 PROTECT je potvrđena kroz predklinička i klinička istraživanja. Rezultati naših ispitivanja su objavljeni u prestižnim naučnim časopisima:

  1. NOVA EFIKASNA SUPLEMENTACIJA SPORTISTA I OSOBA IZLOŽENIH FIZIČKOM OPTEREĆENJU – kliničko ispitivanje na sportistima
  2. Standardizovani ekstrakt aronije – novi dodatak ishrani u metaboličkom sindromu: model ispitivanja na pacovima – predklinička studija

Iz kog prirodnog izvora su dobijeni polifenoli, na koji način i kakve efekte imaju na naš organizam?

Biljke ih u prirodi stvaraju da bi se zaštitile od štetnog dejstva UV zraka i patogena. Izvori polifenola mogu biti jabuke, agrumi, kakao, zeleni čaj, kafa, začini, a od bobičastog voća izdvajamo plod sibirske aronije, koja zbog života u surovim klimatskim uslovima razvija velike količine polifenola i predstavlja jedan od najbogatijih i najkvalitetnijih izvora polifenola korisnih za ljudsko zdravlje.

Prema preporukama, poželjan dnevni unos polifenola kroz ishranu ili suplementaciju je 500 -1000mg/dnevno u zavisnosti od vrste hrane, godišnjeg doba i zdravstvenog statusa. Savremeni način života i naša uobičajna ishrana, ne garantuju dovoljan unos ovih bioaktivnih supstanci. Obrađena hrana sa smanjenom nutritivnom vrednošću, dinamika života koja potencira oksidativni stres nas dovode u stanja sa povećanim potrebama za antioksidansima. Ovo su i razlozi zašto nam je potrebna dodatna suplementacija (nadoknada) polifenolima koji su snažni zaštitnici našeg organizma od oksidativnog stresa izazvanog psihičkim ili fizičkim stresovima, zračenjem, lošom ishranom, zagadjenjem vazduha, bolestima, pušenjem itd…

Kako se konzumira Alixir 400 Protect?

Odrasli: Popiti sadržaj jedne bočice od 30 ml jednom dnevno ujutru, posle jela.

Sportisti kao i osobe koje se rekreativno bave sportom: po jednu bočicu dnevno 1-2 meseca u kontinuitetu, tokom priprema, kako u pripremnom trenažnom periodu, tako i tokom aktivnog bavljenja sportom u periodu takmičarske sezone. Uzimanje se može ponoviti 2 do 3 puta godišnje, uz pauze od po 2 meseca.
Zdrave osobe, kao podršku u očuvanju imunoloških snaga organizma, borbi protiv oksidativnog stresa i očuvanju zdravlja kardiovaskularnog sistema, kao pomoć u očuvanju metaboličkih funkcija jetre i kao pomoć kod stanja anemija i kod dijabetesa: po jednu bočicu dnevno tokom 7 dana u mesecu. Uzimanje se može ponavljati svakog meseca, u periodima od po 7 dana.

Odrasle osobe kao podrška u tretmanu stanja izazvanih oksidativnim stresom kao što su:
kardiovaskularna oboljenja, metaboličke bolesti, dijabetes tip 2, masna jetra, oslabljen imunitet. Uzimati po jednu bočicu dnevno 1-2 meseca u kontinuitetu.

Uzimanje se može ponoviti 2 do 3 puta godišnje, uz pauze od po 2 meseca.

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

Podeli ovaj članak

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za