Zdravlju vrhunskih sportista potrebna je vrhunska podrška!

Sport je zdrav, ali…

Svi znamo da je bavljenje sportom zdravo. Tome nas uče od malena, a kada na stadionima i u sportskim halama vidimo omiljene sportiste, deluju nam kao da „pucaju od zdravlja“… Međutim, medicina je dokazala da povremeni fudbal sa prijateljima ili vožnja bicikle do posla jesu zdravi, odnosno da je rekreativni sport svakako dobar za naše zdravlje.

Ipak, kada govorimo o životu profesionalnog sportiste, stvari se menjaju…

Profesionalni sport traži odricanja… Ponekad i od zdravog života!

Fizička aktivnost visokog intenziteta, kakvu profesionalni sportisti praktikuju svakog dana, dokazano izaziva stvaranje reaktivnih vrsta kiseonika u organizmu, što dovodi do oštećenja ćelija. Ovaj proces naziva se oksidativni stres i pravi dugoročnu štetu našem organizmu! Tokom fizičke aktivnosti niskog intenziteta, poput rekreativnog sporta, naš organizam uspeva da nadvlada stvaranje reaktivnih oksidanata. Porastom intenziteta fizičke aktivnosti, reaktivni kiseonik u našem organizmu pobeđuje i dovodi do oštećenja okolnih tkiva. Na ovaj proces svakako utiču i godine, sportska forma, kao i režim ishrane.

Pravilan izbor suplemenata je pola pobede!

Poslednjih godina kada uđete u teretanu ili stanete na poligon, ne pitaju vas koje vežbe radite, nego šta uzimate od suplemenata… Oni su postali podjednako važan deo sporta kao i sama fizička aktivnost… I zaista, suplementacija je jako važna, ali ne kao prečica do izvajanog tela, već kao zaštitinik zdravlja! Uzimati neproverenu suplementaciju zarad bržih rezultata jedna je od najgorih stvari koje jedan sportista može da uradi svom organizmu.

Poslednja istraživanja pokazala su da unos egzogenih antioksidanasa kroz hranu ili suplementaciju znatno redukuje neželjena dejstva oksidativnog stresa i tako čuva zdravlje sportista!

Ko je najvažniji saigrač za pobedu zdravlja?

Polifenoli, kao moćni prirodni antioksidansi imaju važnu ulogu u borbi protiv oksidativnog stresa. dokazano je da unos visokih doza polifenola (od 300 do 1000 mg u jednoj dozi) može dovesti do kvalitetnijeg i bržeg oporavka sportista posle teškog fizičkog naprezanja na treningu ili u takmičarskoj sezoni. Sportista se brže oporavlja, spremniji je za nova fizička naprezanja, iz čega proizilaze i bolji takmičarski rezultati. Alixir® 400 PROTECT je novi domaći dodatak ishrani, namenjen i sportistima, kako profesionalnim, tako i rekreativcima. Alixir® 400 PROTECT je dodatak ishrani sa jedintsvenom visokom dozom polifenola, poreklom iz tečnog ekstrakta ploda sibirske aronije. Sadrži 400 mg standardizovanih prirodnih polifenola, u 30 ml rastvora spremnih za upotrebu. Efikasnost proizvoda je potvrđena kliničkim istraživanjima, čiji su rezultati svetski priznati. Borba protiv oksidativnog stresa i njegovih posledica kod sportista i rekreativaca ogleda se u poboljšanju jasnih i merljivih parametara. Brzo otklanjanje zamora, ubrzani oporavak mišića uz postojanje pozitivnog uticaja na zahtevne metaboličke procese kod sportista su važan faktor u očuvanju zdravlja sportista. Poboljšanje parametara vo2max 8 (važnog merljivog parametra kondicije) i bolja iskoristljivosti kiseonika omogućavaju bolju adaptaciju sportiste na napor i kondicionu stabilnost. Preveniranje pada uz blagi rast broja eritrocita, rast vrednosti hemoglobina i gvožđa, rast mišićne mase uz smanjenje masnog tkiva, dokazani su pokazatelji efikasnosti primene Alixir® 400 PROTECTAlixir® 400 PROTECT i se proporučuje kao nezamenljiv dodatak ishrani kako tokom trenažnih ciklusa, tako i tokom takmičarske sezone. Jako važno jeste i to da snižava ukupne lipide i nivo šećera u krvi, a sportisti dobro znaju koliko to doprinosi zdravlju njihovog organizma.Više o proizvodu

Pobeda polifenola naučno dokazana – na terenu!

Alixir® 400 PROTECT, ispitivan je serijom pretkliničkihi i kliničkih ispitivanja, čiji su rezultati publikovani u svetski priznatim naučnim časopisima. Renomirani časopis „International Journal of Molecular Sciences“ je objavio članak na ovu temu.

U kliničkom ispitivanju praćen je uticaj Alixir® 400 PROTECT sa 400 mg ukupnih polifenola u jednoj dnevnoj dozi na stanje i parametre oksidativnog stresa kod aktivnih sportista, i to rukometaša, čiji fizički napori spadaju u najintenzivnije. Tokom tri meseca kontinuirane primene, praćen je uticaji Alixir® 400 PROTECT na status parametara oksidativnog stresa, redoks potencijala i uticaja na brzinu oporavka sportista tokom intenzivnih sportskih aktivnosti tokom takmičarske sezone, kada su izlaganja psihofizičkom stresu najveća.

Dozvoljena i preporučena suplementacija

Rezultati ispitivanja, nedvosmisleno pokazuju da je ekstrakt aronije, sa 400 mg polifenola ostvario mnoge benefitne efekte kod ispitivane grupe sportista, a posebno važno za sportiste i njihove lekare i trenere jeste da Alixir® 400 PROTECT ima i antidoping sertifikat!

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

100 %

Sigurna kupovina

Do 48 sati

na Vašoj kućnoj adresi

Podeli ovaj članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Izdvajamo za tebe

Imunitet je prioritet!

Kako sačuvati imunitet u periodu virusa, prehlada, zagađenja vazduha? Koji su to suplementi, dodaci ishrani,

Moja snaga je moj imunitet

Šta je Kolostrum+D3? Kolostrum+D3 je dijetetski suplement koji se značajno razlikuje od svih ostalih  suplemenata za