OTOK ZAHTEVA UMANJENJE, POVREDA ZALEČENJE

Šta su zapravo enzimi? Radi se o specifičnim supstancama koje u sebi nose iskru života koja pokreće vegetativni život u svim biljnim ćelijama , u životinjama i kod čoveka. Oni definišu osobenost svakog živog bića, grade organe i njihove funkcije. Bez enzima nema deobe ćelija, rasta i umnožavanja. Enzimi su kompleksni proteini i deluju kao katalizator u skoro svim biohemijskim procesima u organizmu. Njihova efikasnost je vezana za prisustvo određenih minerala i vitamina bez kojih ne mogu pravilno funkcionisati (mangan, bakar, cink, gvožđe…).

Enzimi su suštinski deo većine metaboličkih procesa i direktno ili indirektno utiču na normalno funkcionisanje ljudskog tela. Oni kontrolišu mnoge fiziološke funkcije kao što su varenje, metabolizam, imunološka funkcija, reprodukcija i disanje. Enzimi se dobijaju iz biljnih, životinjskih i mikrobnih izvora i trenutno se koriste u kliničkoj praksi za uspešno lečenje i upravljanje raznim bolestima i poremećajima. Lečenje zasnovano na enzimima u poslednje vreme dobija više svetske pažnje i prostora zbog svoje selektivnosti, efikasnosti i bezbednosti primene.

Serapeptidaza je proteolitički enzim koji je dokazao značajne antiinflamatorne, anti-edemične i analgetske efekte u različitim oblastima uključujući hirurgiju, ortopediju, otorinolaringologiju, ginekologiju i stomatologiju. Među istraživačima je dobro poznat po svojim proteolitičkim i fibrinolitičkim svojstvima. Ovaj enzim decenijama koriste zdravstveni radnici u Japanu i Evropi u terapeutske svrhe. U poslednje vreme širom sveta raste klinička upotreba samog serapeptidaza enzima ili u kombinaciji sa drugim lekovima. Naši preparati idu u korak sa naukom, a u korist vašeg zdravlja.

Kod otoka mekih tkiva i zarastanja rana praćenih bolom usled hirurških intervencija

Hysera® kapsule imaju veliku primenu nakon hirurških intervencija kod kojih dolazi do otoka mekih tkiva praćenih bolom, blokirajući oslobađanje amina koji ga uzrokuju. Sposobnost enzima serapeptidaza koji se nalazi u kapsulama je da hidrolizuje bradikinin, histamin i serotonin koji doprinose analgetičkoj aktivnosti. Utvrđeno je da serapeptidaza ublažava bol kod pacijenata nakon hirurških intervencija. Analgetska aktivnost ovog enzima takođe je dokazana u slučajevima stomatoloških hirurških intervencija. Izražena enzimska aktivnost kapsula jednaka 60.000 serapeptidaznih jedinica, ovom preparatu omogućava efikasnu hidrolizu proteina u tretmanu stanja u čijoj osnovi se nalaze zapaljenja. Enzim serapeptidaza u  Hysera® kapsulama pomaže razblaživanje tečnosti u područjima gde postoji zapaljenski otok, čime se olakšava drenaža koja dovodi do smanjenja i olakšanja neprijatnih stanja.

Kod akutnih i hroničnih upala

Upala ili inflamacija telu služi kao odbrambeni mehanizam protiv povreda i infekcija. Manifestuje se tako što imuni sistem brzo odreaguje na svaku stranu supstancu, kao i na povredu tkiva, regrutujući imune ćelije i inflamatorne medijatore šaljući ih na ciljano mesto. Imajući ovo u vidu, zapaljenje možemo smatrati procesom čišćenja organizma koji vodi održavanju homeostaze. Na osnovu patoloških stanja tkiva i intenziteta okidača koji upalu izazivaju, ona može biti akutna ili hronična. Iako je akutna upala zaštitna mera protiv povrede ili infekcije, neuspeh njenog rešavanja dovodi do hronične upale.

Inflamatorni poremećaji ili bolesti kao što su artritis, sinusitis, bronhitis, fibrocistična bolest dojke, sindrom karpalnog tunela itd. su uobičajeni širom sveta. Konvencionalni nesteroidni antiinflamatorni lekovi sami ili u kombinaciji sa drugim lekovima uglavnom se prepisuju za borbu protiv ovog akutnog zapaljenja, dok se steroidni lekovi daju za lečenje hronične upale. Ogromna ograničenja ovih lekova leže u još uvek neotkrivenim neželjenim dejstvima. Uzimajući u obzir veliki znak pitanja u vezi sa steroidnim lekovima sličnih primena, sva istraživanja govore u korist  Hysera® kapsula preparata zasnovanog na enzimima.

Ostale primene preparata

Hysera® kapsule nalaze primenu i u razređivanju nakupljene sluzi i olakšavanju iskašljavanja usled virusnih ili bakterijskih infekcija, gde serapeptidaza modulira ekspresijsku adheziju kod nekih bakterijskih vrsta i time povećava efikasnost antibiotika. Olakšavaju stanja zapušenog nosa i slivanja sluzi niz ždrelo, kao i smanjenje otoka sluzokože. U stomatologiji, oralnoj hirurgiji, ortopediji i ginekologiji koriste se nakon hirurških intervencija prilikom kojih dolazi do povrede mekih tkiva praćenih bolnim otocima, kao i kod zapaljenja sluzokože usta, za koštano zglobni, mišićni i reproduktivni sistem nakon intervencija ukoliko dođe do inflamacija ili bolnih promena.

Dakle, Hysera® kapsule deluju tako što smiruju zapaljenje, umanjuju otok, ublažavaju bol, utiču  mukolitički i fibrinolitički na organizam i povećavaju efikasnost antibiotika. Brinite o sebi uvek na još bolji način, zato budite informisani i saznajte sve o naprednim preparatima koji brinu o vama i vašem zdravlju.

Korisni linkovi:
https://pharmanova.rs/vesti/za-prohodne-i-zdrave-respiratorne-puteve/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2215017X20307128#tbl0005

Podeli ovaj članak