Tvoja vagina poručuje

Seciranje nečijeg izgleda pod reflektorima javnosti ili lupom radoznalih komšija postala je uobičajena stvar, što ne znači da to treba uzeti za normalno ili prihvatljivo. Etiketiranje nečijeg tela kao mršavog, debelog, napumpanog, plastičnog, lepog, ružnog ili nečijih emocija kroz narativ „preosetljiva“, „previntenzivna“, „previše otvorena“, apsolutno je neprihvatljiv način obraćanja drugoj osobi. Ovakva vrsta komunikacije uglavnom ima za cilj da vas spreči da izražavate svoja osećanja i vdite pravu sliku o sebi, zato postavite granice i zaštitite se, jer to su vaše INTIMNE STVARI.

Lepota na prirodan način

Verovatno ste čuli da mnoge estetske nepravilnosti u vezi izgleda možete rešiti na jednostavniji, brži i praktičnjii način upotrebom hijalurona. Ako ste mislili da nema drugog rešenja osim estetskog zahvata, pročitajte koji se sve rezultati mogu postići upotrebom ove revolucionarne metode popularne u estetskoj medicini i dermokozmetici. Hijaluron ili prirodni polisaharid – složeni šećer, inače se stvara u ljudskom organizmu. Dok smo mlađi, čak oko 30% hijalurona iz tela prisutno je u koži, dok se kasnije taj broj smanjuje tako da odrastao čovek ima oko 15 grama raspoređenog u koži, očima, zglobovima i hrskavici, dok u vezivnim tkivima ulazi u sastav sa elastinom i kolagenom. Koristi se za oblikovanje usana i lica, vraćanja svežine i sjaja koži, pri popunjavanju bora ili ispravljanja sitnijih nepravilnosti na nosu, vršeći ulogu vezivanja molekula vode, zadržavajući je u organizmu, čineći tako kožu eleastičnom i čvršćom.

Da li znate koje su još upotrebe hijalurona?

Kada smo kod privatnosti, jedina intimna stvar za koju vam savetujemo da podelite je briga o intimnoj regiji ukoliko osećate određene nelagode u vidu svraba, iritacije, osećaja zatezanja, jer vam možemo pomoći. Nabrojani simptomi mogu ukazivati na problem suvoće vagine. Kao rezultat ove promene, seksualni odnos može postati bolan, a odnos sa partnerom izmenjen. Prvi simptomi uglavnom počinju da javljaju kako se nivo estrogena smanjuje, tj. žensko telo približava menopauzi. Estrogen održava tkiva koja oblažu vaginu vlažnim, elastičnim i zdravim. Kako nivo estrogena opada, žene primećuju da sluznica vagine postaje tanja, suva, manje elastična. Najava nastpajućih nelagodnosti može doći i u toku trudnoće i dojenja, kao i ako uzimate oralne kontraceptive ili neke druge lekove kao što su antihistaminici, neki antidepresivi ili lekovi za prehladu. Ne mora uzrok biti samo promena na nivou hormona. Vaginalna sredina je inače blago kisela i to pomaže da područje bude zdravo, sprečavajući infekcije. Suvoća vagine može se javiti i usled nekih medicinskih stanja, kao što su hiruške intervencije, histerektomija, terapija karcinoma, endometrioza, visok krvni pritisak ili dijabetes. Urinarna infekcija, infekcija Humanim Papiloma virusom ili vaginalna kandidijaza takođe mogu izazvati ovu neprijatnu pojavu. Oestrofact HL-vagitorije sa hijaluronskom i mlečnom kiselinom mogu biti rešenje! Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom, ili farmaceutom.

Hijaluron pre svega

Kao što negujemo lice hijaluronskom kiselinom, tako možemo i tkivo vagine. Funkcija vaginalne sluzokože je zaštita i lubrikacija tog područja. Ova sluzokoža se razlikuje od sluzokože bilo kog drugog dela tela i ima sopstveni pH, koji se može promeniti. Hijaluronska kiselina višestruko uvećava svoj volumen, stvarajući sloj gela na površini vaginalne sluzokože, koji vraća prirodnu vlažnost, smanjuje zapaljenje i ubrzava proces oporavka oštećene sluzokože. Uporedne studije su pokazale da tretmani hijaluronskom kiselinom pomažu i u ublažavanju simptoma vaginalne atrofije, što je ekvivalentno tretmanu estrogenom. Hijaluronska kiselina dodatno pomaže u sazrevanju ćelija i snižavanju pH vrednosti u vagini, što poboljšava vlažnost kože i pruža potrebno olakšanje kod žena sa genitourinarnim simptomima menopauze.

Za nju…

Lepota, zdravlje i zadovoljstvo koje donosi uživanje u sopstvenom izgledu i intimnim odnosima bez smetnji, čine život kvalitetnim. Brinite o zdravlju svoje vagine u svakom segmentu nege i zdravih izbora. Od preparata do životnih partnera, vodite se uvek kvalitetnom preporukom. Postavite zdrave granice i pomozite sebi u tom procesu tako što ćete uz pomoć osnovanih informacija imati bolje razumevanje i jasnu sliku o tome šta vam je potrebno za lepši život. Lepo je brinuti o sebi na zdrav način.

 

Korisni linkovi:
Intimno i bitno za zdravlje svake žene
Ginekološki problemi tokom različitih životnih razdoblja jedne žene
Vaginalna suvoća. „S tim treba živeti.“ „Ćuti i trpi.” Stav ili nedovoljna obaveštenost? Istorija ili realnost?
Menopauza – Velika promena u životu žene
Suvoća u intimnoj regiji i kako se sa njom izboriti?

Podeli ovaj članak