Proleće doneće jak imunitet

Proleće zdravo! Ponovo je ono doba godine kada možemo da šetamo napolju i udišemo vazduh koji konačno miriše na cveće, uz muziku pčela koje zuje okolo. Kako temperatura polako raste, tako naš organizam brže gubi neke od važnih hranljivih materija. Dodatna vlažnosti vazduha i toplota zahtevaju od našeg tela dodatno angažovanje, uslovljavajući veću potrošnju energije, samim tim i potrebu za nadoknadom nedostataka. Verovatno već pravite planove za lokalni vikend izlet, piknik na svom omiljenom mestu na otvorenom ili ste zauzeti prolećnim čišćenjem, što znači da vaše telo prelazi u AKCIJU, kao i da će mu biti potrebna dodatna podrška! Pored zdrave i sveže hrane koju nam proleće servira, uzimanje suplemenata tokom proleća i leta pomoći će našem telu da funkcioniše na zavidnom nivou kao i tokom ostatka godine. Bez obzira na pol i godine, važno je da konzumirate vitamine koji će vaš imunitet održati jakim i omogućiti vam da učestvujete u mnogim aktivnostima na otvorenom i u prirodi. Uzimanje suplemenata osiguraće unos dovoljno hranljivih materija i vitamina kako biste mogli da ostanete zdravi i zaštićeni od virusa i alergija uz vidno zdravu kožu, sjajnu kosu, čvrste nokte i jake mišiće, spremne da odgovore bez grča tokom omiljenih prolećnih aktivnosti.

Selen + Zn Direkt

Selen (Se) je koristan element, dok je cink (Zn) esencijalni mikronutrijent i za biljke i za ljude. Nedostatak ovih elemenata u ljudskom organizmu dovešće do niza teških i štetnih posledica. Nedostatak cinka i selena može značiti da ste podložniji alergijama na prelazu godišnjih doba. Selen i cink igraju vitalnu ulogu u sprečavanju proizvodnje slobodnih radikala koji oštećuju ćelije u telu, a koje mogu oslabiti odgovor imunog sistema i potencijalno dovesti do prolećnih alergija ili razvitka virusnih ili bakterijskih infekcija. Upravo su selen i cink jedni od najmoćnijih antioksidanata, dokazani pobednici u borbi protiv patogena.

Vitamin C+Zn Direkt

Vitamin C i cink imaju mnoge prednosti za vaše zdravlje, a kombinovani zajedno jačaju imunitet, smanjuju rizik od bolesti oka povezanih sa starenjem i pomažu bržem procesu zarastanje rana. Vitamin C, poznat i kao pojačivač energije, takođe pomaže u apsorpciji gvožđa biljnog porekla, dok je cink neophodan telu kako bi stvarao DNK, kao i pri deobi ćelija. Najjači je antioksidans među vitaminima nalazi se najviše u citrusnom voću i u našem suplementu sa diretnim dejstvom na dobrobit organizma.

Magnezijum 300 Direkt

Magnezijum takođe igra važnu ulogu u regulisanju mišićnih kontrakcija. Baš kao i u srcu, magnezijum deluje kao prirodni blokator kalcijuma koji pomaže mišićima da se opuste. U našim mišićima, kalcijum se vezuje za proteine kao što su troponin C i miozin. U nervnom sistemu, magnezijum je važan za optimalan prenos nervnih impulsa i neuromišićnu koordinaciju. Zato, ako ste ljubitelj dugih šetnji ili planinarenja, imajte uvek pri sebi kesicu Magnezijum 300 Direkt suplemanta i ne dozvolite da bolni grč ili nervoza budu ometači vašeg dugo isčekivanog prolećnog izlaska u prirodu.

Gvožđe Direkt

Nedostatak gvožđa postaje problem kada njegov unos nije dovoljan – prvenstveno se nalazi u mesnoj hrani i, u manjoj meri, u mlečnim proizvodima i biljnoj hrani – kao i u obogaćenoj hrani ili suplementima. Nedostatak gvožđa takođe može biti uzrokovan lošom apsorpcijom i prekomernim gubitkom minerala. Gvožđe Direkt preparat sa ukusom crne ribizle, pored gvožđa sadrži i folnu kiselinu i vitamin B12 i C, koji povećava njegovu apsorpciju. Prijatnog je ukusa, praktičan za primenu i putovanja. 14mg Gvožđa, 80 mg Vitamina C, 2,5 µg Vitamina B 12 I 200 µg čini preparat prilagođenim za korišćenje kod dece, odraslih i trudnica. Gvožđe iz preparata organizam u velikoj meri uspešno resorbuje što ga čini visoko efikasnim. Folna kiselina se koristi za prevenciju i lečenje niskog nivoa folata u krvi i visokog nivoa homocisteina u krvi. Trudnice uzimaju suplement folne kiseline kako bi obezbedile pravilan rast i razvoj ploda. Takođe, koristi se za mnoga druga stanja, uključujući depresiju, moždani udar, smanjenje pamćenja i sposobnosti razmišljanja. B12 vitamin ovog preparata pomoći će vam da prebrodite prolećni umor i doprineće normalnom energetskom metabolizmu i smanjenju zamora i iscrpljenosti.

Kolostrum + D3

Zbog visokog sadržaja antitela i faktora rasta, kvalitetnih proteina, bogato zastupljenih vitamina, minerala, aminokiselina i vitamina D3, upravo kolostrum sadrži sve neophodne faktore koji su potrebni za jačanje imuniteta i na prelazu godišnjih doba. Bogatstvo proteina – IgG, IgA, laktoferin; faktora rasta; kompleksa vitamina – B1, B2, B6, B12, A, C i E; koenzima Q10; minerala – Mg, Ca, Zn, K, Na i aminokiselina, čini ovaj suplement preporučljivim za korišćenje u svako doba godine kod dece i odraslih. Ojačajte svoj imunitet i budite spremni da se odbranite od virusa i alergija čak i po lepom vremenu.

SolD3evit® 400, SolD3evit® 1000 i SolD3evit® 2000

Vitamin D3 je najpristupačniji iz grupe vitamina D. Specifičan je po mnogo čemu, a najviše po njegovom prirodnom i primarnom izvoru koji nije hrana, već koža, koja ga stvara pod uticajem sunčeve svetlosti. Vitamin D3 se nikada ne izostavlja kada je reč o dobrom zdravlju. Ovaj tip vitamina D pruža ogroman podsticaj normalnom funkcionisanju organizma, a njegov konkretan doprinos se u najvećoj meri ogleda u jačanju imunog sistema. Ovaj vitamin se s razlogom naziva i “sunčev vitamin”, jer kada UVB zraci dotaknu vašu kožu oni joj obezbeđuju energiju koja joj je potrebna kako bi sintetisala vitamin D3. Iako je proleće vreme kada se sve više izlažemo sunčevoj svetlosti, to ponekad nije dovoljno. Suplementi su najlakši način da osigurate dovoljan unos vitamina D3 svaki dan. Studije pokazuju da su suplementi jednako efikasni za povećanje D3 kao i sunčeva svetlost i hrana. Idealno rešenje nalazi se u SolD3vit liniji proizvoda koja se sastoji od proizvoda SolD3evit® 400 i SolD3evit® 1000 koji su prvi i jedini proizvodi vitamina D3 sa dozirnom pumpom, koja omogućava lako i precizno doziranje i primenu i proizvoda SolD3evit® 2000 koji sadrži vitamin D3 u kapsulama.

Alixir® 400 Protect

Već i ptice na grani znaju koliko su moćni i važni polifenoli. Polifenoli su mikronutrijenti koji se nalaze u voću, povrću, orašastim plodovima, biljkama i začinima. Oni su najmoćniji prirodni antioksidansi, komponente koje daju voću i povrću živopisne boje i pomalo opor ukus, ali i mnogo važnije od toga – snagu. Osim imuniteta, sve brojnija istraživanja pokazuju da polifenoli igraju bitnu ulogu u metabolizmu, održavanju zdrave težine, oporavku od upala, poboljšanju raspoloženja i prevencijii i lečenju hroničnim bolestima kao što su kardiovaskularne bolesti, dijabetes, itd. Budući da su snažni prirodni antioksidansi, polifenoli nam pomažu u borbi sa slobodnim radikalima, glavnim neprijateljima svake naše ćelije i krivcima za njihovu razgradnju, slabljenje i starenje. Alixir 400 Protect biće vaš glavni saveznik za očuvanje i osnaženje imunog sistema u budućim prolećnim danima.

Baš kao što proleće brine o svakoj biljci da pravilno raste i razvija se šaljući joj neophodno sunce, vodu i ljubav, tako i vi brinite o svom organizmu i pobrinite se da dobija svega taman dovoljno. Brinite o sebi i uživajte u proleću bez umora, prehlada i nervoze.

Kako da pravilno zaštitite, ali i ojačate svoj imunitet, koji su odgovarajući suplementi za vas, kao i mnoge druge korisne informacije možete pronaći u nekom od naših blog tekstova:
Za proleće bez osećaja umora uz Pharmanovu
Kako ojačati imunitet, a kako ga dovesti u ravnotežu
Vitamini i minerali za zdravlje žene
Koji sve dodaci ishrani nam mogu biti potrebni
Kolostrum za jak imunitet
Imunitet je prioritet
Moja snaga je moj imunitet
Za dvostruko jači imunitet cele porodice
Najpoznatiji vitamin imuniteta
Minerali u borbi protiv virusa

Podeli ovaj članak